Olyan jó látni, hogy az Isten mindenki életébe személyre szóló kalandokat készített. S azokat nemcsak elkészíti számunkra, de át is segít rajtuk. Utat mutat a nehézségekben, váratlan megoldásokat ad. Ezekről a kalandokról mesél Nagy Edina, aki ma Magyarország első számú őssejt-bankjában dolgozik.

Volt egy nagyon nehéz időszak az életemben: az egyetem befejése után haza kerültem, és nehéz volt megélni, hogy a napjaimat nem a gyülis programok vagy az egyetemi órák teszik ki.

Pályakezdőként nagyon nehezen ment az álláskeresés, plusz lelkileg sem voltam a toppon – sok minden összejött abban az időszakban. Úgy éreztem, hogy az Isten megfeledkezett rólam. Amikor elkezdtem az egyetemet, megígérte, hogy velem lesz, megáldja a tanulmányaimat – ezt végig éreztem is. Hittem, hogy a szakmámmal valóban majd az Ő dicsőségére lehetek, azonban a nehéz, de áldásokkal teli út végén ott álltam üresen, és arra döbbentem rá, nem tudom merre tovább.

Sokan próbáltak biztatni, hogy ez most egy ilyen időszak, és sokszor repkedtek felém az igék is: »Légy csenden és várj az Úrra«. Még többször öntöttem ki a szívem Istennek, neki szegezve a kérdéseimet. Egy félév sikertelen álláskeresés után igencsak megfogyatkozott a hitem. Majd a félév végén, szilveszter éjszakáján ezzel az áldással indította Isten az évemet: »Ne félj, csak higgy!«. Egy igehirdetőtől hallottam, hogy amikor az Úristen az ember számára valami újat, jót és nagyot készít, ez a parancs mindig elhangzik (például az egyiptomi kivonulásnál vagy a karácsonyi történetnél is).

Pár nap múlva érkezett egy telefonhívás Budapestről, hogy megkaptam egy állást. Azóta egy olyan helyen dolgozom, ami mindig a szívem vágya volt. Nem gondolom, hogy ez lenne a végső cél: az Úristen bárhova helyezhet, akár haza is hívhat. De amit megtanultam abban a félévben, hogy az Isten soha nem feledkezik meg az Övéiről. A buzgó imának megvan az ereje, nem hullik porba. Amit az Isten ígér, azt meg is tudja tenni. Fontosak vagyunk neki, fontosak a vágyaink, az álmaink. Sokkal fontosabbak, mint saját magunknak.”

Marofejeva Nelli

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .