Kiadványaink

Mellesleg van Szentlélek is…

Reformátusként a Szentlélekkel és ajándékaival – lásd prófétálás vagy nyelveken szólás – sokszor nem tudunk mit kezdeni. Ugyan imádkozunk hozzá, érezzük és kérjük a jelenlétét, de megrökönyödünk, ha idegenek között járva azt látjuk, hogy máshol másképp működik Isten Lelke. Hangosabban. Láthatóbban. Érthetetlenebbül.

Aztán fellapozzuk a Szentírást, és szembesülünk vele, hogy mindaz, amit láttunk, és amitől mi oly kényelmetlenül éreztük magunkat – tulajdonképpen biblikus.

Miért van az, hogy egyes gyülekezeteknél a Lélek látványos csodákat tesz, máshol pedig észrevétlenül, csak a háttérben munkálkodik? Egyáltalán elég teret engedünk mi a Szentléleknek? Netán mások játszanak rá, és hamisítják meg a Lélek munkáját? Kinél van az igazság?

A fenti kérdésekkel keresztyén életünk, vívódásaink során már számtalanszor szembesülve fogalmazódott meg bennünk az igény, mely szerint szükség van arra, hogy mi, kárpátaljai fiatal reformátusok elkezdjünk beszélgetni az Isten harmadik személyéről. Ezt a hiánypótló diskurzust kívánják beindítani legújabb, Mellesleg van Szentlélek is című válogatáskötetünk írásai, melyekben – szokásunkhoz híven – meg sem próbáljuk „megmondani a tutit”, viszont mindenkit gondolkodásra biztatunk a témával kapcsolatban.

Kiadványunkról készült könyvajánlót itt találod.

Formálódj adventben – Formálódj böjtben

Nem véletlen, hogy az egyházi év nagy ünnepei előtt meghatározott időt szentelünk a felkészülésnek. A karácsonyra való felkészülésünket az adventi, a húsvét csodájának várakozását a böjti időszak előzi meg. Advent és böjt egyaránt olyan utazás a keresztyén ember számára, amikor megnyílik az út felfelé és befelé. Mindennapjaink kusza szálai között a hívő gyakran érezheti magát elveszettnek, vagy olyannak, akit megannyi apró-cseprő dolog húz le a mélybe. Ezért szükségünk van arra, hogy megkapaszkodjunk valamiféle biztos pontban, amely nem enged bennünket elsodródni. Advent és böjt idejében a Szentírás ilyen fogódzóként szolgál számunkra: figyelmünket egyre a születés és feltámadás csodája felé tereli. A TeSó csapata által összeállított adventi-böjti áhítatos könyv és bibliatanulmányozó vezérfonal segítség lehet mindazok számára, akik nem tudják hogyan kezdjenek neki a felkészítő útnak. A könyvecske mindennapi elmélkedéssel szolgál az adventi időszakban az olvasó számára és tematikus bibliatanulmányozással segíti a böjti időben való felkészülést. Szeretettel ajánljuk mindazok számára, akik szeretnének befelé és felfelé figyelni az ünnepek előtt!

A reformatus.hu ajánlóját itt találod.


Kiadvány rendelése

A kiadványok ára 800 Ft/db + postaköltség.
A Formálódj adventben – Formálódj böjtben kiadványunk elfogyott.

Postázás jelenleg Magyarország területén lehetséges, utánvétes postai küldeményként.
Kárpátaljai rendelés esetén kérjük, írj a kriszteso@gmail.com címre.