Tizenegy éve ismerem azt az embert, akinek a rövid bizonyságtételét alább közöljük le. Sok mindent tudnék elmondani róla, azonban rögtön a lényegre térve csak annyit mondok el, hogy mit tanultam meg Istenről úgy, hogy őt a barátomnak mondhatom. Megtanultam, hogy Isten a lehetetlen Istene, akit szabad és lehet imádsággal ostromolni egészen az utolsó pillanatig, hogy megoldást adjon. Megmutatta, hogy érdemes rálépni egy olyan útra, aminek még nem látjuk a végét, de az első lépéstől biztosak lehetünk abban, hogy áldás nyugszik rajta. Végül megmutatta, hogy van szabadulás a lehetetlen, megkötözött és reménytelen élethelyzetekből ma is. Fogadjátok szeretettel a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet elnökének, Sipos Józsefnek történetét!

„Szűk 40 évem alatt sok olyan istenélményem volt, amit én egy idő óta csodaként nevezek meg. Ezért is hangsúlyozom előszeretettel kedvenc mondatomat: „vannak még csodák”. Könyvet is tudnék írni róla, de hadd emeljek ki ezek közül csak egyet.

Ezeket a sorokat épp egy debreceni kórház szemészeti osztályán írom, egy látótér-vizsgálat után (zöldhályogom van). Viszont az, hogy a mai napon egyáltalán látok és nem vakultam meg 20 évesen, isteni csoda. 16 évesen 23 dioptriás szemüveget hordtam, aztán jött egy műtét, ami megállította a szemem romlását. 24 évesen történt egy másik műtét (kicserélték a szemlencsémet), ami javította a látásomat. Utána kiderült a zöldhályog, de ezzel életem végéig együtt fogok élni. Ma teljes életet élek, szemüveg nélkül olvasok, autót vezetek (igaz, meg lehet mellettem tanulni imádkozni).

Ami hatalmas csoda és Isten kegyelme, segítsége, hogy mindezekre kikerültek az anyagiak is. Nem érdemlem ezeket, nem tudok elég hálás lenni érte, csak találkoztam velük, a saját bőrömön tapasztaltam, hogy Istennek elég csak az ujja hegyét kinyújtania, és megoldódik a lehetetlen. Ilyenkor eszed ágában sincs tovább kételkedni Benne és az Ő hatalmas erejében.”

Vízen járni, halottat feltámasztani, életutakat megfordítani, bűnöket megbocsátani – a mi Urunknak egyik sem lehetetlen. Mit tennél, ha ma veled tenne csodát, és a te lehetetlen helyzeteidet oldaná meg? Kérted már ezt Tőle igazán, hittel?

Laskoti Zoltán

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .