A gyermekáldás Isten legcsodálatosabb ajándéka, amit egy nő élete során átélhet. Isten nagyon sok nőt megajándékozott már ezzel a csodával, sokakat éppen most készít fel rá. Egy biztos, ez a felkészítő és várakozó időszak a hit próbája. Nem tudjuk, hogy milyen hosszú, és mennyi mindent kell Istennek elrendeznie a leendő anyákban mire megajándékozza őket egy babával. De az ok, amiért megéri kitartani és bízni egy számunkra átláthatatlan tervben, az az Ő mindent átható szeretete. A várakozási időszakban, a várandósságban és később a gyermeknevelésben is folyton visszaköszön az Ő szeretete mifelénk.

Hidi Erika is megtapasztalta, hogy milyen, mikor Isten szeretete megmutatkozik az életünkben, és bizony többet ad, mint azt gondolnánk. De legfőképpen meglátta, hogy ha félelmeinket és vágyainkat Istenre bízzuk, Ő is órási bizalmat szavaz nekünk.

,,2019 eleje volt, s bár én azt éreztem nem állok készen a gyermekvállalásra, tudtam kihez kell fordulnom biztatásért, így imára kulcsoltam a kezem és így imádkoztam: ,”Uram, Te látod a miérteket és a félelmeket, de legyen, Rád bízom! Ha alkalmasnak látsz, küldj nekünk gyermeket és készíts fel az érkezésére!” El tudom képzelni a mosolyt az Úr arcán, hisz Ő már látta azt a jövőt, amit nekünk készített el. Egy-két hónap telhetett el, és nem egy, hanem négy pozitív teszt után, izgalommal a szívemben léptem be a nőgyógyászhoz. Az orvos, épp, hogy megkezdte a vizsgálatot, megdöbbent arccal csak annyit mondott: „Hoppá!”. Minden lepergett előttem, és félve csak annyit kérdeztem: „Doktor úr! Valami gond van?”, ő pedig merő lazasággal csak annyit mondott: „Hát, az ikerterhesség gondnak számít?” – majd boldogan gratulált, közölve, hogy minden a legnagyobb rendben van. 

 Könnyek nélkül leírni sem lehet, azt az örömöt, amit akkor éreztem és ami azóta is tart. Akkor csodálkoztam rá Isten nagyságára és óriási szeretetére. Harminchárom hétig élveztem az ikrek társaságát a szívem alatt, minden rosszullét és nehézség nélkül vittem végig, mert végig vitt az Úr a tenyerén. 

Hatalmas imaháttér áll mögöttünk, és már a várandósság elején láttam, hogy ezt a két kis apróságot már most is használja az Úr, mégpedig arra, hogy olyan emberek is imádkozzanak, akik egyébként talán nem szoktak.Sok megpróbáltatás áll mögöttünk, de minden nap emlékeztetem magam, hogy Ő mekkora bizalmat szavazott nekünk.”

Az az időszak, amíg Isten felkészíti az anyákat a gyermekáldásra, akkor tud kiteljesedni igazán, ha teljesen rá bízzuk magunkat, beleértve minden félelmeinket és korlátainkat. Ennek az őszinte bizalomnak az ajándéka, pedig sosem marad el.

Böszörményi-Bálint Eszter

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .