elvárások címkével jelölt bejegyzések

Amikor Isten nemet mond

Pontosabban fogalmazva: mi van akkor, amikor Isten nem adja meg, amiért imádkozunk?

Nemrég az egyik szerkesztőtársam a vágyaink elengedéséről írt itt a blogon. Arról, hogy vannak dolgok az életünkben, amelyekre lehet, hogy rettentően vágyunk, de nincsenek benne Isten tervében, így nem fognak teljesülni. A szeretett családtag nem gyógyul meg, nem fogok férjhez menni, nem lesz babánk, akármilyen módszerrel is próbálkozunk és akárhogyan, akárhányan is imádkozunk érte.

olvasás folytatása

„Ne légy ilyen lekezelő velem!”

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép hegyvidék gazdag erdőkkel. Itt éldegélt egy őzgida őzmamájával, nem szenvedtek hiányt semmiben. Az őzgida azonban vágyakozva nézegette a távoli, gyönyörű kék hegyeket, és kicsi szíve minden melegével oda vágyott.

Ismeritek ezt a történetet? Nem mesélem tovább. A sztori röviden annyi, hogy a buta gidácska útnak indult, otthagyta otthonát, hogy a kék hegyeket elérje. Amikor viszont odaért s körülnézett, saját gidakori otthonának távolba vesző csúcsait látta ugyanolyan kéknek.

olvasás folytatása

Keretben

33_LucyFrameVintage_cr

Nemrég eljutottam egy nagy felismerésig: hatalmas megfelelési kényszerem van. Nem is hittem el, hogy mekkora, míg bele nem keveredtem egy hosszú hajnali beszélgetésbe, aminek minden részletére talán nem is emlékszem…

Én eddig nem tudtam, hogy a magyarországi szigorlatokat a következőképpen minősítik: kiválóan megfelelt, jól megfelelt, megfelelt és nem felelt meg. Elgondolkodtatott ez a rendszer és a megfelelt szó. Mennyire? Kinek? Mihez képest?

olvasás folytatása

Holtodiglan

Gondolatok a Holtodiglan (Gone Girl, 2014) c. amerikai thriller alapján
(Vigyázat, spoilerveszély!)

GoneGirlFincerSpecialShoot

A Holtodiglan c. film négy Golden Globe-díj és egy Oscar-díj jelölést kapott. Ez volt az oka annak, hogy meg akartam nézni – vajon mi alapján jelölnek és díjaznak egy-egy filmet? A film Gillian Flynn bestselleréből készült adaptáció olyan profi színészek játékával, mint Ben Affleck, Rosamund Pike és az Így jártam anyátokkal-ból jól ismert Neil Patrick Harris. Közöttük is kiemelkedik a női főhősnő (nem véletlenül kapta Rosamund Pike idén a legjobb színésznőnek járó Oscar- és Golden Globe-díj jelölést is), aki valóban jól alakítja az okos és/de pszichopata feleség szerepét.

olvasás folytatása