„Az ő isteni hatalma megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket.” (2Pt 1,3)

Valószínűleg te is voltál már olyan élethelyzetben, amikor azt érezted vagy éreztették veled, hogy kevés vagy. Talán nem volt meg a megfelelő fizikai erőd, szakmai tudásod, bölcsességed egy feladat elvégzéséhez vagy egy nehéz helyzet kezeléséhez. S mikor nem sikerült megoldanod a problémát, úgy érezted, kudarcot vallottál. Nem láttak el a szükséges képességekkel, hiányzik belőled valami.

Jézus ma ezzel az igével szeretné jó mélyen a szívedbe vésni az igazságot, amin a Sátán minden hazugsága sem tud változtatni: elég vagy. Ő az isteni hatalmából megajándékozott Téged mindazzal, ami szükséges a földi és örökkévaló élethez. Életrevalóvá tett azáltal, hogy megismerted Őt. Ha csak te döntöttél volna úgy, hogy belevágsz Jézus követésébe, akkor annak a történetnek az első bukásnál vége lett volna. De nem így volt: Ő hívott el saját dicsőségével és erejével, hogy kövesd Őt, és mutasd fel dicsőségét ebben a világban.

Jézussal kapcsolatban maradva életrevalóvá válsz, nélküle legfeljebb rövid ideig tartó sikerecskéid lehetnek, de végül kudarcot vallasz. Tőle mindent megkapsz ahhoz, hogy a legnehezebb döntéshelyzetekben is megálld a helyed, és meglássák rajtad (igen, pont rajtad!) az ajándékozó Isten keze nyomát.

Élj az ajándékaiddal, mert Jézus felkészít az igazi életre!

Laskoti Zoltán

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .