„József így felelt a fáraónak: Nem én, hanem Isten ad megnyugtató választ a fáraónak.” (1Móz 41,16)

A sokféle ajándék közül, amikkel Atyánk bőkezűen ellát minket, a megnyugtató válasz ajándékára éhezem ki leginkább az elmúlt hetekben. Az áramszünetek által még sötétebbé tett bizonytalanság tovább nehezítette az amúgy sem könnyű reménykedést, és ebben a közegben kincset ér az, aki képes megnyugtatni a többieket.

Felszabadító komolyan venni azt, hogy a megnyugtató válaszok Istentől érkeznek. Nem nekem kell kitalálnom, mi oltaná el a másik ember kétségeinek tüzét, hanem az Úr küld biztos választ, Aki mindent tud az illető vergődéséről, kérdéseiről, szükségleteiről. Ennek híján minden vigasztalgatás csak találgatás, vajon mitől lesz békessége a másiknak.

„Mit tehetnék érted, hogy elűzzem a bánatod?” – kérdezi az énekes, de konkrét választ a dal sem ad. Igazán megnyugtató válasz ugyanis egyedül az Úrtól érkezik. Kérd el Tőle te is megfelelő szavakat, hogy beszéded gyógyszer legyen szeretteid sebeire!

Laskoti Zoltán

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .