A 777 ötlete nyomán mi is összeállítottunk egy rövid listát arról, hogy melyek azok a 2021-ben megjelent posztjaink, amelyek a legtöbb olvasóhoz eljutottak.

  1. Furcsaságok a református istentiszteleten

A legolvasottabb írásunkban Homoki Gyula szerzőtársunk vette sorra a református istentiszteleti liturgia elemeit, ismertetve azok történeti hátterét és szerepét, funkcióját az istentiszteleten belül. Meggyőződésünk, hogy ez az írás mind a református, mind pedig a más felekezethez tartozó olvasóink számára hasznos és tartalmas volt, a poszt záró mondatai pedig sokunkat arra ösztönöztek, hogy újraértelmezzük az istentiszteleti alkalmakhoz való viszonyunkat:

„Kellek-e én ide? Kellek. Mert elsősorban nekem kell az, hogy itt legyek.”

  1. A pároknak, akiknek egy kisbaba az újévi kívánsága

Az idei év második legolvasottabb bejegyzésében Molnár-Kovács Dorottya azokhoz szólt, akik a gyermekáldás utáni várakozás időszakát élik meg. Mindannyian tudjuk, milyen nehéz periódus ez az életben, így őszintén reméljük, hogy az írás utolsó mondata sok olvasónk lelkéhez eltalált, és ott tette a dolgát:
„Tudom, hogy nem mondhatok semmi olyat, ami segít ebben a harcban, mégis ez a két üzenetem van nektek ezzel az írással: ne feledjétek, hogy nem vagytok egyedül a küzdelmetekben, és ne adjátok fel az imádkozást!”

  1. Dolgok, amelyeket senki sem említ a halálról

Az év harmadik legolvasottabb posztja Marofejeva Nelli végtelenül őszinte írása volt arról, hogy hogyan élte meg, milyen feladatokkal találta szembe magát akkor, mikor elveszítette az édesanyját. A bejegyzésben így fogalmaz: „Egy lelkész barátom szerint annak, aki elvesztette egy szerettét, újra kell építenie az egész világát. Újra meg kell tanulnia élni. Én is most tanulom. Hinni szeretném, hogy Istennek ebben az új világomban is lesz helye.” Szívből kívánjuk, hogy ő és azok az olvasóink, akik épp a gyász fájdalmával küzdenek, meg tudják találni a helyüket az új, megváltozott életükben.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .