Boldog leszek ha…

…ha megszerzem a diplomámat; ha megtalálom életem párját; ha összejön a baba; ha sikerül megvenni vagy épp eladni, amit szeretnék; ha elmúlnak az egészségügyi panaszok; ha megfelelő lesz a keresetem; ha megbecsülik a munkámat…

Boldog leszek ha…

Van egy ének, amely nagyon sokszor bátorított, amikor elcsüggedtem, elfáradtam, és könyörögve kértem Istentől, hogy könnyítsen vagy színesítsen végre az életemen. Ahányszor csak hallom ezeket a sorokat, arra vezetnek, hogy a csodákat ne a távoli jövőből várjam, ne más körülmények közé vágyakozzam, hanem nézzek szét magam körül.

Megkértem az ének társszerzőjét, Hellinger Andrást, mondja el nekünk, hogyan vezette el őt az Úr ezekre a gondolatokra, mi az, amit fontosnak tartott továbbadni.

„Az ének kiváltó oka a múltam, amin átmentem, ami megpróbált, és jelenleg is próbál visszatartani időről időre. Ahogyan az emlékek fel-feltörnek, és próbálják a jelenben való előrehaladást lassítani vagy megakadályozni. 

Édesapám egy mondatával a legnehezebb időszakban nagyon megütköztetett, aztán rájöttem mennyire igaza is volt. Azt mondta, azért imádkozik, hogy ebben az időszakban megtaláljam a boldogságomat. Ez nagyon felkavart. Hogy lehet ilyet mondani ilyenkor? Ebben SEMMI öröm nincs, keresve se lehet találni benne boldogságot – gondoltam én. Rengeteget rágódtam rajta, és rá kellett jönnöm, hogy az »adjatok hálát mindenkor, mert ez az Isten akarata a ti(!) javatokra« és az »örüljetek az Úrban mindenkor(!)« igéknek most jött meg igazán az értelme. Ekkor értettem meg igazán mit is jelent ez. »Bármi történt is velem, itt vagyok a legjobb helyen«. Nem azért, mert annyira jó az, ami történt, hanem azért mert Isten felírt a tenyerébe, és ott hordoz engem és a nevemet. Nem hagyott magamra, hanem ma is ugyanúgy törődik velem, fontos vagyok Neki és szeret. Körülvesz, és ezért vagyok itt, ebben a helyzetben, ezen a földrészen, ezekkel a körülményekkel a »legjobb helyen«. Ez az »istenfélelem megelégedéssel«: most már rendben vagyunk, nem lesz baj.

És a végén egy igazi szívből jövő elengedés, hogy a terhem lábadhoz teszem és ott is hagyom, mert Nálad van a legjobb helyen.”

„A múlt még visszahúz, Van emlék, ami nem fakul,
De bármi történt is velem, Itt vagyok a legjobb helyen.
Kezedben az életem, Biztonságot adsz nekem,
S ha rágódok is miérteken, Itt vagyok a legjobb helyen.

Körbevesz két kezed, Hatalmas karod vezet,
Tenyeredbe írtad fel nevem, Itt vagyok a legjobb helyen.
Terhem lábadhoz teszem, Most már végleg elengedem.
Jézus, mindent átadok neked, Mert nálad van a legjobb helyen!”

Boldog leszek, ha… – mi lenne, ha most inkább egy másik mondat befejezésén pörögne az agyad: ma boldoggá tett az, hogy…

Ha rágódsz is a miérteken, biztosan tudsz majd mondani (legalább) három okot arra, hogy per pillanat miért vagy itt a legjobb helyen.

Olasz Tímea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .