„Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig.” (Jak 5,16-17)

Belegondoltál már valaha abba, hogy ugyanaz az Isten hallgatja az imáinkat, aki kettéválasztotta a tengert, megállította a napot, vizet fakasztott a kősziklából, királyokat mozgatott ide és oda, jóakaróvá változtatta az ellenséget? Mi több, Ő az, aki feltámasztotta Jézust a halálból. Nem tudunk olyan helyzetbe kerülni, amire Neki ne lenne jó megoldása.

Istenre várni idegtépő dolog, ha Ő nem akkor és nem úgy válaszol, amikor és ahogyan mi várjuk. És az esetek nagy részében ez történik. Istenre várni mégis felemelő, mert Ő sosem hagyja segítség nélkül azokat, akik Hozzá kiáltanak. Amikor lép, bizonyságtételek születnek a lába nyomán.

Böjtre készülünk, ami nagyjából arról szól, hogy szeretnénk Isten jelenlétét különleges módon átélni, ezért kikapcsoljuk azt, ami elnyomhatja a hangját. Az előttünk álló hetekben arra hívunk benneteket, hogy vizsgáljuk együtt Isten hatalmának, törődésének és kegyelmének csodálatos voltát, és keressük meg a helyét a magunk életében. Az élet különböző helyzeteit és  húsvér emberek történeteit, megtapasztalásait hozzuk majd elétek. Hisszük, és tudjuk, hogy Isten nagy dolgokat akar cselekedni minden gyermeke életében. És nem csak a kiemelt időszakokban. Minden napnak megvan a maga csodája.

Evezz velünk a mélyre, keressük együtt az Urat, amíg megtalálható, hívjuk segítségül, amíg közel van!

Mielőtt elindulnánk, álljon itt ma egy kérdés neked személyesen: Te mikor tapasztaltad utoljára Isten csodás hatalmát? Ha megkérnélek, hogy meséld el, Isten milyen rendkívüli dolgot cselekedett az életedben mostanában, lenne mit megosztanod velem?

Olasz Tímea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .