Az én Uram, az Úr jön hatalommal, karja uralkodik. Vele jön szerzeménye, előtte jön, amiért fáradozott Ézs 40,10

Van, ami nem változik. Tehetünk fogadalmakat, törekedhetünk teljes erőnkből arra, hogy másképp ünnepeljünk, de akármit is követünk el, minden éven leselkedik ránk az adventi tudathasadás. Egyszerre van jelen bennünk az ünnep – amitől békét és örömet, meghittséget és gyógyulást várunk –, illetve az az érzés, hogy ismét elrohant egy év felettünk, közben rohanva készülünk és készítünk, olykor-olykor kinyafogjuk magunkat Istennek, hogy nem érkezünk Rá figyelni, végül pedig hullafáradtan esünk be az ünnepbe. Azért nevezem ezt tudathasadásos állapotnak, mert ezek az egymást kizáró szélsőségek együtt vannak jelen az adventi mindennapjainkban. Hatásuk frusztráló, hiszen különböző irányokba húzzák a gondolatainkat.

A jó hír az, hogy az ajándékvásárlásos, szalonképes adventi őrület gyógyítható. Ez az igevers arról beszél, hogyan is zajlik az igazi advent: a Hatalmas érkezése a megalázotthoz, az Uralkodó érkezése az alávetetthez, a Győztes érkezése a legyőzötthöz. Ahová Ő belép, ott változás és gyógyulás történik. Ezért idén nem a szokásos advent van, nem az #elfáradtam, #lótottamfutottam, #jólenneelcsendesedni klisét szeretnénk kijátszani, hanem egy olyan adventi naptárt szeretnénk átadni, amely valójában több mint kalendárium. Hiszen naptárt tudunk venni kilószám, azonban egy naptár sem segít rajtunk önmagában, mert nem erre van szükségünk.

A blog szerzőivel azt tapasztaljuk, hogy imádság és imaközösség nélkül szétforgácsolódik az időnk és az életünk, elgyengül a hitünk, és nem tudunk készülni az ünnepeinkre sem, mert a mindennapok gondjai túlnőnek rajtunk. Ahhoz, hogy meglássuk, milyen változást hoz az életünkbe a hatalommal érkező Úr, a legjobb mód az, ha egyenesen Hozzá fordulunk imádságban. Ezért úgy döntöttünk, léleksimogató írások helyett imaközösségre hívunk titeket, hogy közösen érkezzünk meg a legnagyobb csoda, Jézus emberré lételének megünnepléséhez. Ez az imaközösség egyrészt kimozdítana minket az online térből, másrészt felekezettől és határhelyzettől függetlenül formálhatna minket az Úr az imádságra szánt időben.

Mire is gondolunk?

  1. Minden adventi héthez tartozik majd egy igeszakasz, amit forgathatsz magadban az adott héten – bátorítalak, olvasd el nap mint nap imádkozás előtt és után!
  2. Ehhez az igeszakaszhoz kapcsolódnak azok a témák, amikért imádkozni fogunk. A napokhoz és témákhoz általunk írt imádságok tartoznak majd, amelyeket közösen mondunk el, illetve amelyeket folytathatunk.
  3. Az imák mellé egy-egy zenét is rakunk, ha eltereli a figyelmedet, ne imádság közben indítsd el, de mindenképpen érdemes lesz meghallgatnod.

Az imaközösség gyakorlását kétféleképpen javasoljuk. Az első verziót ajánljuk azoknak, akiknek a rendszeresség segít az összeszedettségben, szeretnek egy kijelölt időben imádkozni. Ők válasszanak ki egy időpontot, s amennyiben lehetséges, advent minden napján ugyanakkor nyissák meg az oldalunkat, és tartsanak velünk imádságban! Én ezt az opciót követve fogok minden nap este 9 órakor gyertyát gyújtva elcsendesedni olvasás és imádság által. Ha van kedved, imádkozz velem ekkor, tapasztaljuk meg, milyen nagy ereje van annak, ha egy időben sokan egy témáért imádkozunk! A második verziót gyakorolják azok, akik nem szeretnének – vagy nem tudnak – egy meghatározott időben imádkozni. Ők fohászkodnak majd autóban/vonaton/villamoson/kutyát sétáltatva/gyereket ringatva, amikor épp módjukban áll megnyitni a napi üzenetet.

Van, ami nem változik, de ezen az adventen legyünk nyitottak arra, hogy az imádságon keresztül Jézus változást hozzon az életünkbe! Legyünk együtt minél többen egy lelki közösségben, s tapasztaljuk meg, milyen újjáteremtő erővel jön el hozzánk és értünk a mi Urunk!

← Vissza a naptárba

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .