Böjti egypercesek 16.

exhale-good-things (1)
Felirat: underthebluedoor.files.wordpress.com

Óriási erővel bírnak a szavak. Amilyen megfelelőek pusztító eszköznek, pont olyan tökéletesek a gyógyításra és az életadásra. Sokszor bele sem gondolunk, hogy milyen hatást keltünk a fecsegésünkkel, vagy a cinikusan odavágott megjegyzéseinkkel. Több ember lassan épülő önértékelését romboltuk már össze, mint hinnénk. Késsel hasítottunk a hátába annak, akinek újból és újból lekicsinyeltük a munkáját egy-egy szánakozó mosollyal. Kritizáltuk, semmibe vettük, bagatellizáltuk a másikat, miközben nem is ismerjük igazán.

„Van, akinek a fecsegése olyan, mint a tőrdöfés, a bölcsek nyelve pedig gyógyít. Péld 12,18

Isten hatalmas felelősséggel együtt ajándékozta nekünk a szavakat.

TeSó, nézz körül! Sokan simogatásra vágynak, te pedig még egyet taszítasz rajtuk lefelé a lejtőn. Mások lelkének egy elismerő bólintás is jól esne, közben a te gúnyos kacajodat kapják meg. A melletted lévő talán pont arra vár, hogy szavakkal is dicsérd, és te közönnyel vagy újabb elvárásokkal válaszolsz.

Sok embernek nehezebb, mint neked. Tedd hát jobbá a mai napjukat! Talán tényleg csak egy elismerés, buzdítás vagy kedves megjegyzés kell ahhoz, hogy valaki új erőt kapjon felülről – általad.

Kihívás: Ma keressük az alkalmat arra, hogy elismerjük valakinek az erőfeszítéseit!

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Facebook kommentekSzólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

A szerzőről:

Baranyi Eszter vagyok, 22 éves, Rákóczi-főiskolás. Valamikor közlékeny és szárnyaló, időnként hallgatag és botladozó. Néha a lelkem egy virágzó díszkert, de van, hogy csak sivár parlag. Kedvenceim a kisgyerekek, az irodalom, a kávé és a kaktuszok. Lenyűgöznek a művészfilmek, a klasszikus zenék és az utópisztikus szemléletek.

Újjászületésemkor kicsi és gyönge halként túl korán túl mély vízbe estem, és még ma sem könnyű a felszínen maradnom. Szolgálatból írok, beszélek és zongorázom, de gyakran ezek csak emberi erőlködések, és egyedül az isteni kegyelem az, ami előrevisz.