jozs 24,15 a [102298]

Csak öt percet…− mondod, s megnyomod a távirányítót. És már magával is ragad a varázslatos világ. Olyan emberek történeteibe élheted bele magadat, akik sorsa nagyon különbözik a tiédtől. Amikor aztán jön a stáblista, te egy mély sóhajjal tudomásul veszed, hogy − sajnos vagy hála Istennek − vissza kell térned a valóságba.

De mondd csak: mikor érezted ugyanezt a Bibliával kapcsolatban? Mikor feledkeztél bele az Isten szavába úgy, hogy eltűnt tér és idő?

Tisztában vagy azzal, hogy minden, amit látsz, hallasz, amibe beleképzeled magadat, az nyomot hagy az életeden? Nem csak egy emlék lesz, hanem a későbbi gondolataid, érzéseid, szavaid, tetteid kiinduló pontja?

Józsué, amikor élete végéhez közeledett, választás elé állította a népet: válasszák ki, hogy kinek akarnak engedni. Hogy azokat az isteneket akarják-e követni, akiket a pogány őseik fontosnak tartottak? Azokat a bálványokat, amiknek a környezetük hajbókol? Vagy azt az Istent, aki már megannyi csodát tett eddig is az életükben, aki meg akarja szabadítani őket a rabszolgaságtól? (lásd Józs 24).

Kihívás: A mai napon kerüld el a tévét! Ami időt azzal töltenél, hogy megnézed a kedvenc sorozatodat, vetélkedődet, vagy hírműsorodat, azt töltsd azzal, hogy kutatod Isten akaratát a mai napoddal! Mondd el Istennek azt, amivel harcod van! Kérd, hogy mutasson rá arra, amiben növekedésre van szükséged! Olvasd el a bibliaolvasó vezérfonalad által mára rendelt részét a Szentírásnak!
(a Bibliaolvasó Kalauz mára a következő igerészeket javasolja: Ósz – Ézsaiás 58; Úsz: Máté 12, 1-8)

Oszd meg velünk is, melyik az az ige, amelyik ma konkrétan neked szólt!

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .