20063311953671057

“Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.” (Gal. 6,2)

Biztosan vannak terheid. Van olyan kereszt, amit csak te cipelhetsz, és úgy érzed, senki másnak nem adhatod át, senki nem fog neked segíteni a cipelésében. Talán oly nehéz a súlya, hogy már nem is bírod. Ha magam elé képzelek egy embert a vállán hatalmas teherrel, akkor egy hajlott hátú, a földet néző, erőlködő valakit látok… Ha ilyennek érzed magad, akkor itt az ideje, hogy átvedd valaki más terhét (is). Tudod miért? Ahhoz, hogy segíts valaki másnak a problémáiban, fel kell állnod és körbe kell nézned. El kell kicsit felejtened, hogy neked is komoly gondjaid vannak. Ma nézz körül, és kutasd, kivel tudnál együtt cipekedni? Előfordulhat, hogy közben lehullanak a vállaidról a saját terheid.

Kihívás: Vegyük fel valakinek a keresztjét, segítsünk terheinek a hordozásában – amiképpen Czirénei Simon! Lehet szomszéd, barát, családtag, munkatárs vagy bárki, aki valamilyen különlegesen nehéz terhet kell, hogy vigyen.

Oszd meg velünk a tapasztalataid arról, amikor másoknak segítettél a terhek viselésében, vagy neked segítettek ebben!

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .