TecnoFator-biblia

Nemrég volt alkalmam időt fordítani saját magamra úgy, hogy nem kellett másra figyelnem. Ezek az alkalmak mindig nyomot hagynak bennem, másképp tudok továbblépni utánuk. Hadd osszam meg veletek egy felismerésemet, amit magammal hoztam ebből a beforgós szakaszomból.

Olyan vagyok, mint a Bibliám.

Kettő van belőle. Azaz van több is, de kettőt használok rendszeresen. Van ünnepi és hétköznapi használatra való, ahogy nekem is van ünnepi és hétköznapi hangulatom. Az egyiket mások elé viszem, prédikálok belőle, a másikat magamnak tartogatom. Az egyiket aláhúzogatom és kiszínezem, a másikat tisztán tartom – akkor, amikor szólni kell, ne a jegyzeteim beszéljenek az Ige helyett. Az egyiket nyilvánosan forgatom és olvasom, a másikat a belső szobámban. Olyan vagyok, mint a Bibliám – kettő van belőlem.

Mindkét Bibliám gyűrött, mint én. Az egyiket az eső áztatta el egyszer csúnyán, mikor temettem és elkapott a zápor, azóta is hullámosak a lapjai. A másik szamárfüles a lapozástól. Sokszor nyílnak ki ugyanott, amikor egy igeszakasz nem hagy nyugodni, és újra meg újra elolvasom. Vannak bennük befejezetlen válaszok, megválaszolatlan kérdések. És ahogy bennem, vannak bennük kérdőjelek és felkiáltójelek. Olyan vagyok, mint a Bibliám – gyűrött és használt.

A színezős Bibliám aranymetszéses, azaz a lapok élei aranyfüsttel vannak bevonva, de ez a bevonat sok helyen lekopott már. Azért is, mert forgatva van, azért is, mert nem vigyázok rá eléggé. Olyan vagyok, mint a Bibliám – nem vigyázok eléggé magamra.

Tattered-Bible

A Bibliám olyan, mint én vagyok. Betűk vannak benne, tinta és papír, de Isten szava lehet, ha hittel olvasom. Egy könyv a sok közül, mégis „milliók közt az egyetlenegy”, ha Jézus Krisztus szól hozzám rajta keresztül. Akkor az élet beszéde lesz. Gyűrött, megviselt, megázott, de mégis megtartott, egyben tartott. Olyan vagyok, mint a Bibliám – teljesen hétköznapi anyag, akin átsüthet Krisztus.

TeSó, ismerkedj meg ma a Bibliáddal közelebbről! Mit mond rólad? Milyennek ismernélek meg, ha a kezembe venném? Miről beszélnek a gyűrődései, a hullámosra olvasott vagy ázott lapok? Mit mondott neked Isten, mikor aláhúztál valamit benne?

Ismerkedj meg a Bibliáddal, ismerkedj meg magaddal! És életed gyűrődései, kopásai, szakadt lapjai között lásd meg azt, Aki egy ilyen életen keresztül akar világítani a világban. Ahogy a Bibliád is hagyja, hagyd te is, hogy használjon, forgasson, mások számára üzenjen általad. Életed üzenet, TeSó, add át a címzetteknek!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .