„Óvakodj a nyüzsgő élet terméketlenségétől.” (Szókratész)

Zaklatott fordított világot élünk, ahol a dolgok csak látszólag olyanok, amilyennek igazából lenniük kellene, és szomorú, sőt már-már ironikus, hogy mi ezzel beérjük. Bár tudjuk, hogy az életünknek milyennek kellene lennie, de valamiért túl bonyolultnak, nehézkesnek, terhesnek tűnik változtatni, átgondolni, átértékelni az egész jó jelenünket, és tenni valamit azért, hogy igazán JÓ legyen. Ehelyett beérjük egy olyan világgal, ahol minden látszólag lényeges részletre odafigyelnek, de a valódit lassan elfelejtik.
A karácsonyi készülődés sem békés, szeretetteljes összhangban telik, mert valamiért másban látjuk a tökéletest, s hogy ezt elérjük, igyekszünk mindent meg is tenni. De eközben elfelejtjük, hogy az ünnep üzenetét nem a rohanásban, káoszban fogjuk megtalálni, nem a tökéletes dekorációban, a káprázatos fényekben, a gazdagon megterített karácsonyi asztalon, vagy a fa alatti ajándékokban. A részletek csak részletek, de a Lényegtől ünnep az ünnep!

Ezért kívánom, hogy mindannyian lássuk meg a valódi Lényeget, Krisztust! Mert csak Vele tehetjük teljessé a karácsonyt a magunk és a szeretteink számára is. Legyen Ő az ünnep Bennünk! Ne érjük be kevesebbel!

31633-chicago-christmas-1719x2560

← Vissza a naptárba