Hatéves lett a szeretett blogunk. Ez idő alatt 904 bejegyzés jelent meg 82 szerző tollából, és erre 625 594 alkalommal voltatok kíváncsiak. De ezek mögött a szép számok mögött sok minden van még, ami nem is látható: sok öröm és nehézség, siker és kudarc, éjszakába nyúló egyeztetések, olykor viták, meggyőződések találkozása, személyes megnyilvánulások nyomai fedezhetők fel az elmúlt évek útjain.

Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, sőt mindannyian érezzük, minden bloggal kapcsolatos tevékenységünkben felismerhetően tapasztaljuk, hogy Isten ebben a szolgálatban mennyire jelen van. Sokszor csak megragad, szélsebesen felkap, és csak visz minket előre. Pedig mi talán nem is mennénk, kicsit pihengetnénk, sőt időnként talán ki is szállnánk. De Ő visz. Tol előre. S emiatt tud még mindig működni ez a blog. Nem miattunk – csakis Miatta.

Ezen a születésnapon mi arra gondoltunk, hogy képzeletben, virtuálisan összegyűlünk egy torta köré és megfogalmazzuk, mit is kívánunk a jövőre nézve a blognak, magunknak, nektek – vagyis az egész TeSó-közösségnek.

Íme a kívánságaink:

 „»A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik.« (Préd 7,14)

Jó és rossz napok, fent és lent – bloggal és blog nélkül mindannyian végigmegyünk a folyamaton. Azonban több áldás származik abból, ha közben elfogadjuk az Isten által adott útitársakat, és megosztjuk velük az élményt. Kívánom, hogy a jövőben is lehessünk egymás számára azok, akik testvérekként haladunk végig a kegyelem hullámvasútján!” (Laskoti Zoltán)


„Szeretném, ha még többet megélnénk Istenből az elkövetkezendő években. Szeretném, ha még inkább elmerülnénk az Ő megismerésének titkában. Szeretném, ha ezt a mélyülést követné a TeSó is. Szeretném, ha segítséget nyújthatnánk másoknak is abban, hogy erre az útra vállalkozzon és bejárja. Szeretném, ha együtt haladnánk Felé. Szeretném, ha együtt érkeznénk meg.” (Homoki Gyula)


Szeretettel köszöntök minden kedves TeSó blog olvasót és a blogoló társaimat is a blog hatodik születésnapján. Mi, akik benne vagyunk a sűrűjében, tudjuk csak igazán, hogy mekkora kegyelem, csoda, megtiszteltetés, kiváltság részese lenni mindennek.

Áldjon meg bennünket az Úr tovább gondolásra méltó üzenetekkel, és őrizzen meg bennünket emberi okoskodásoktól! Tartson meg bennünket az Úr az Ő örömében, és ajándékozzon meg minden egyes nap! Éreztesse velünk az Úr az Ő jelenlétét, és vezessen mindannyiunkat a teljesség felé.” (Olasz Tímea)


 „Boldog szülinapot, Tesó! Egy újabb áldásos év egy fantasztikus csapattal, Istentől ihletett gondolatokkal, egyre növekvő olvasótáborral. Nem kívánhatnék ennél többet, ezért csak azt kérem az Úrtól, hogy továbbra is Ő vezessen bennünket, és ne hagyja, hogy megfogyatkozzon a lelkesedésünk. S természetesen hogy Ti, kedves olvasók, továbbra is velünk maradjatok.” (Marofejeva Nelli)


 „Azt kívánom, hogy légy eszköz! A csüggedteknek reményt és a kételkedőknek válaszokat adj!  Alvókat ébressz fel, holtakat eleveníts meg, és szavaid által a Szentlélek töltsön be üres szíveket.” (Keresztyén Eszter)


„Isten áldása és racionalitásokon túlmutató hit. Azt hiszem ennél többet, jobbat nem is tudok kívánni. Ezzel a kettővel ez a kicsiny blog, nagy dolgokat élhet meg.” (Papp Adrien)


„Azt kívánom a blognak, hogy mindig maradjon meg annak, ami. Akkor is, ha úgy tűnik majd, hogy az kevésbé népszerű, akkor is, ha úgy tűnik, hogy más módszerekkel és tartalommal több lájkot lehet gyűjteni, és akkor is, amikor épp megújulunk és megkérdőjelezünk dolgokat. Sose feledjük el, hogy miért indultunk, és mit szeretnénk a világban képviselni.” (Sárközi Andrea)


 „TeSó Blog, mi egyebet kívánhatnék Neked születésnapodra, mint hűséget? Hűségből születik az elköteleződés és alázat. Így kívánok minden szerkesztőnek hűséget a szolgálathoz, hogy fogaskerékként tudjunk működni egy nagyobb terv részeként.

Az olvasóknak pedig hűséget a bloghoz, hogy a botlásaink ellenére is meglássák az üzenetet a sorok között.

Köszönöm, hogy immár én is részesed lehetek! Isten éltessen még sokáig!” (Böszörményi-Bálint Eszter)


„6. szülinapi kívánságaim a blognak:

– kedvező Facebook-algoritmusok
– jövőre egy nem-virtuális torta
– személyes találkozók
– elkötelezett bloggerek
– Szentlélek által ihletett írások.” (Molnár-Kovács Dorottya)


Azt kívánom a blogunknak – értem ezalatt állandó és meghívott szerzőinket, olvasóinkat, követőinket, tehát a TeSó közösséget –, hogy élje meg valóságosan a hitvallásunkban foglaltakat. Nehéz feladat ez, olykor sok vesződéssel jár, de megéri, mert segít jó gyümölcsöket teremni. Márpedig tudjuk: »…gyümölcséről lehet megismerni a fát« (Mt 12,33).” (Kocsis Julika)


Hálás vagyok, hogy Isten már hatodik éve arra ösztönöz ezen a blogon keresztül, hogy időnként lelassítsak és leüljek Vele egy kicsit mélyebbre ásni önmagamban, a gondolataimban, a Vele való kapcsolatomban. S bár erre néha nagyon küzdelmes dolog időt szakítani, mégis időről időre azt érzem, hogy újra írnom kell… Azt kívánom, hogy a TeSó blog jelenlegi és leendő olvasói is valami hasonló késztetést érezzenek az olvasással kapcsolatban. (Dolenai-Balogh Beáta)


Kedves Olvasóink, nektek köszönjük, hogy velünk tartottatok ebben a hat évben, szívből reméljük, hogy még nagyon hosszú közös út áll előttünk.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .