12722668_989105857832690_485828373_o

„Eltörlöm hűtlenségedet, mint a felleget, vétkeidet, mint a felhőt. Térj hozzám, mert megváltottalak!” (Ézsaiás 44,22)

Nagyhét második napja van. Nem tudom, kedves olvasó, neked mennyire repült gyorsan a böjt eddigi 37 napja és azt sem, hogy mennyire sikerült közelebb kerülnöd Istenhez ebben az időszakban. Talán most eszmélsz rá, hogy hétvégén már a feltámadást ünnepeljük; talán nagyon is lassan vánszorgott ez az elmúlt öt hét. Talán könnyűek voltak számodra az eléd tárt böjti kihívások, talán erősen próbára tettek.

Bármi is van mögötted, ma arra kérünk, hogy légy bátor! Ne félj elgondolkodni: vizsgáld meg, mi lehetne az, amit Istennek áldozhatnál; mi az, ami számodra a legkedvesebb, vagy amiről a legnehezebben mondasz le. Talán nem tudod elképzelni a napodat a gőzölgő kávéd nélkül? Esetleg képtelen vagy reggel héttől korábban felkelni? Sosem indulsz el otthonról smink nélkül? Vagy az első dolgod, amint egy cseppnyi szabad időd akad, hogy ellátogass a facebook-oldaladra?

Légy őszinte! Mi az, amiről a legnehezebben tudnál lemondani, akár egy napra is?

Kihívás: Ma te határozd meg a böjt tartalmát! Valahányszor nehézségbe ütközöl a betartásakor, gondolj arra, mennyivel hatalmasabb áldozatot hozott Isten. Értünk. Értem. Érted.

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .