f9fabc05e95a594bf270328c18394846

“Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségkönyve.
Ábrahám fia volt Izsák, Izsák fia volt Jákób; Jákób fiai voltak Júda és testvérei.
Júda fia volt Fáresz és Zerah Támártól, Fáresz fia volt Heszrón; Heszrón fia volt Arám…”
(Máté 1,1-3)

Nemzetségtáblázat…na igen. Ezek szoktak azok a részei lenni a Bibliának, amelyeket minden lelkiismeret-furdalás nélkül ugrunk át. Néha megesik ugyan, hogy erőt veszünk magunkon és mégis rászánjuk az időt, hogy elolvassuk, de valljuk be, hogy a legtöbb esetben csupán nevek halmazát látjuk, és ezért nem sok üzenetet tudunk meríteni belőlük.

Azonban, kedves TeSó, ezek is a Biblia részét képezik, és ez azt jelenti, hogy nemhiába vannak éppen ott, ahol olvashatjuk őket. Minden egyes ige, ami helyet kapott a Könyvek Könyvében, üzenetet hordoz számunkra, ezért nem tehetjük meg keresztyénként azt, hogy csak úgy átsiklunk egy-egy szakaszon pusztán azért, mert nem értjük, vagy mert már túl sokat olvastuk.

Észrevetted már, hogy Jézus nemzetségtáblázatában nők is szerepelnek? Sőt, név szerint négy: Támár, Ráháb, Rúth és Mária – férjén keresztül pedig Úriás felesége, azaz Betsabé. Emlékszel még az ő történetükre? Amennyiben nem, akkor nagy szeretettel ajánlom neked Francine Rivers sorozatát, amit Jézus családfája ihletett.

A mai napon ugyanis arra kérünk, hogy olvass keresztyén verseket, novellát vagy éppen egy könyvet egy olyan bibliai szakasszal kapcsolatban, ami felett az elmúlt időszakban átsiklottál, vagy éppen értetlenül olvastál, esetleg annyiszor hallottál már róla igehirdetést, hogy egészen réginek, távolinak tűnik számodra az, amit általa akar mondani Isten.

Ne elégedj meg azzal, hogy “ma is elolvastam a napi Igét”, hanem küzdj meg azért, hogy abból megkaphasd valóban a napi kenyeredet!

Isten Igéje mindenkinek minden időben szól, és mindenkit másképpen érint meg. Kérdd el Istentől mára ezt az üzenetet egy olyan könyvön keresztül, amit a Biblia ihletett!

Áldott olvasást kívánok 🙂

Kihívás: Olvass egy keresztyén könyvet! Hitünk épülésére szolgálhat a Biblia mellett más hitmélyítő, egyházi könyv, kiadvány is.

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .