4_nap (13) [157524]

“Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek!” (Filippi 4,4)

Öröm. Nevetés. Tanulás. Verseny. Együttműködés. Csapat. Odafigyelés. Koncentráció. Beszélgetés. Megismerés. Rácsodálkozás. Közösen töltött idő. Utánzás. Feszültségoldás. Fantázia. Kreativitás. Önfegyelmezés. Mítosz…És még annyi sok minden, amit a játékkal kaphatsz és adhatsz!

TeSó, mikor játszottál utoljára? Arra az időre gondolok, amikor elengeded a fantáziád, lerázod a napi gondokat, valahogy belemerülsz egy másik világba, s közben észre sem veszed, milyen hamar repülnek a percek. Emlékszel arra, milyen ez? Talán úgy érezheted, hogy játszani a gyerekek szoktak, te pedig már régen nem vagy az. Számos olyan (felnőtt!) emberrel találkoztam, akik előbb vonakodva kapcsolódtak be a nekik szánt játékba, de aztán önfeledten próbálták megoldani a feladatot, elérni a célt, megnyerni a versenyt – és újra meghódította őket a játék, újra lehettek gyerekek.

Talán el fog jönni az az idő, amikor már nem játszhatsz a gyermekeiddel vagy a barátaiddal. De ez nem az a nap! Ma gyűljetek össze, játsszatok és énekeljetek, adjatok időt az örömnek!

Kihívás: Szakíts időt a játékra! Az öröm Isten országának a jellemző vonása. Szakíts időt arra, hogy gyermekeiddel játssz, társasjátékozz, énekelj vagy mesélj nekik!

Egy rövid hozzászólásban meséld el nekünk a legkedvesebb játék-élményed!

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .