„Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”  Róma 12,2

kapcsold-ki-kep

Reggel, ahogy felnézünk a netre üzenetek, hírek, értesítések várnak, és olyan, mintha az alatt a néhány óra alatt, amit alvással töltöttünk, máris rengeteg mindenről lemaradtunk volna. Nehéz lenne felhagyni a netezéssel, amikor úgy tűnik, hogy minden online történik…

A mai napon mégis arra ösztönzünk mindenkit, hogy a bejegyzés elolvasása után próbáljon offline maradni. Jó lenne, ha magunknak és Istennek is meg tudnánk mutatni, hogy nincs szükségünk az internetre, és tudunk élni nélküle – nem ural minket és nem uralkodik az időnk felett.

Az időnk ugyanis az egyik legfontosabb kincsünk. Abból épül fel az egész életünk, rajtunk múlik, mihez kezdünk vele. Minden percünk ajándék Istentől, és jó, ha tudjuk, hogy Isten céllal ajándékozta azt számunkra. Van már sejtésed arról, Isten milyen feladatra hívott el téged? Mit tudnál tenni ma, hogy közelebb kerülj a megvalósításához?

A lemondás mindig űrt hagy maga után, amit valamivel be kell töltenünk. És az egész böjt értelmét veszti, ha az űrt – bibliai szóval élve – hitványságokkal töltjük be. Ha ma sikerül felszabadítanod néhány órát, amit online töltöttél volna, tégy valami olyat, amire holnap is úgy fogsz gondolni, mint értékes, nem pedig elvesztegetett időre!

Kihívás: Kedves Tesó! Próbáld meg ma kikapcsolni a telefonodat, a laptopodat. Zárkózz el a digitális világ zajától, és koncentrálj arra, ami igazán fontos!

Holnap, ha újra online leszel, kérlek, nézz vissza az oldalunkra, és írd meg kommentben, hogy sikerült az egynapos offline-lét! Nehéz volt? Volt olyan késztetésed, hogy félóránként ránézz a telefonodra? Sikerült bebizonyítanod magadnak, hogy nem függsz az internettől?

 

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .