b62f588578b74e90c62eba7d7bd2eb02

Ma szörföltem a neten és észrevettem, hogy új bejegyzésünk van a TeSó blogban. Ne nevessetek ki, ne vessetek meg, egyszerűen le vagyok maradva. Amikor az ember édesanyává válik, egy időre kiszakad a világ zajából (egyetlen nap internet nélkül, és nem bírok időben válaszolni a sok üzenetre…). De ha a kisfiam elalszik, van időm arra, hogy elolvassam az új bejegyzést. Közben mosolyogtam, elképzeltem a szerzőt abban a helyzetben, azokkal az érzelmekkel, amelyelről őszintén írt. Gondolatok árasztottak el, ott éreztem magam egy kicsit Isten lábainál. Aztán észrevettem, hogy az előző bejegyzést sem olvastam még, és az azelőttit sem. Elolvastam egyszerre mindet. Mindegyikre válaszolni akartam, mindet lájkolni és megosztani – olyan sok érzés kavargott bennem…

Elképzeltem Gyulát, ahogy ott ül Názáretben, abban a gyönyörű templomban Aafkéval, halkan beszélgetnek, lassan olvad a „nyakas kálvinistasága”, és beleképzeli magát Mária helyzetébe.

Előttem van Nelli a lelkében kavargó kérdésekkel, kétségeivel, harcaival, és örültem, hogy Isten válaszolt neki.

Látom Andit, ahogy kávézgat az édesanyjával a konyhában, és egy szó sem hangzik el – szerintem így beszélgetnek.

Beleéltem magam Julcsi gyászába, szomorúságába, újraéltem vele a kétségbeesett időket, és vele éreztem a békét, amit Istentől kapott.

Látom, ahogy Dorka olvassa Csűrcsavar leveleit, és csillan a szeme, ahogy rájön, hogy erről írni kell a blogban.

Értem a magányt, amiről Bea beszél. Átérzem a Kata lelkét nyomó miérteket. Szeretnék válaszolni Gézának, hogy könnyű azt mondani: „válaszd a nehezebb utat!”, de megtenni már nem olyan egyszerű. Timit legalább 15 éve ismerem, és amikor azt mondja, figyeljek oda a számra, arra, hogy mit, mikor, hogyan és kinek mondok – azon jó elgondolkodnom. Előttem van, ahogy Beccy komolyan veszi a böjtöt, és nem is tudja, mennyire tisztelem ezért. Látom magam előtt Tónit, ahogy pörög az élete, és mégis próbál néha megállni, elcsöndesedni, meghallani az Istent. Eszter cikkeit olvasva az a nyugalom áraszt el, ami szinte mindig a szerzővel való találkozáskor. Zoli szavaiból árad felém az a szeretettel és hűséggel teli lelkület, ami Istennek biztosan nagyon kedves lehet: egyszerűen figyelnem kell rá, nem tehetek másként.

És itt van még Adri, Réka, Ricsi, Julika meg egy csomó vendégszerző… Sok-sok, a szívemnek kedves ember. Mindannyian megpróbálunk megosztani valamit, amivel magunk is küzdünk, és amiből találtunk, vagy épp nagyon nem találunk kiutat. Reménykedünk abban, hogy talán valaki elolvassa, talán szól valakihez, segítséget, támaszt, vigaszt nyújt. Mi csak betűket, szavakat írunk le, de az Isten valami csodálatos szolgálattá formálja mindezt. Higgyétek el, ott van ebben a szolgálatban a mindennapok harca, a küzdés, amikor nincs meg időben az új bejegyzés, amikor nem működik valami a weboldalon, amikor szervezünk egy új akciót, és nem úgy történnek a dolgok, ahogyan szeretnénk. Ott van a kiégés, a mély hullámvölgy is, amikor a harminc bába közt elvész a gyermek. Néha talán azt is érezzük, hogy nem folytatjuk tovább, nincs értelme, nincs időnk, nincs kedvünk vagy motivációnk. Általában (biztosan teljesen „véletlenül”) ilyenkor kapok visszajelzéseket az olvasóktól: „Menyus, nekem olyan sokat mondott a múltkori cikked!”, vagy „Elolvastam az ajánlódat, és ezért megnéztem a filmet is, tényleg szuper film!”

Blogging.2

Szóval ezt a blogolást nem lehet abbahagyni. Az Isten olyan könnyedén használja fel és formálja a mi néha nehezen megszült irományainkat, hogy óriási felelőtlenség lenne abbahagyni. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy újra és újra elolvasva a bejegyzéseinket, engem is formálni fog. Azt hittem, csak mások lelkéért küzdök – közben én kapok a legtöbbet ebből. Erőt, vigaszt, szeretetet, gondolatokat.

Rá kell vennem a kisfiam valahogyan, hogy többet aludjon egy fél órával. Mert ilyenkor odakucorodhatok az Isten lábához, és ketten együtt elolvashatunk egy bejegyzést a TeSó blogon.

Menyus

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .