„Mert annak az embernek, akit ő jónak talál, bölcsességet, tudást és örömöt ad.” (Préd 2,26)

Advent idején fókuszba kerül az a várakozás, amiről egyébként egész keresztyén életünk kellene, hogy szóljon: várni Krisztus második eljövetelét, és készen lenni erre a találkozásra. Mint ahogyan az öt okos szűz, aki nem csak látszólag várta a vőlegény eljövetelét, de extra olajjal felszerelkezve, felkészülten fogadták őt. Velük szemben a balga szüzek példája pedig arra mutat rá, hogy lelki felkészültséget, Istennel való élő kapcsolatot nem lehet kölcsön kérni vagy utolsó pillanatban, sőt késve beszerezni. A várakozásnak a találkozásra való felkészülésről kellene szólnia.

Istenem, adj bölcsességet, hogy tudjam, hogyan kell felkészülten, és nem csak látszólag várni a Veled való találkozást! Bölcsességet, hogy meg tudjam különböztetni az életben a fontos feladataimat a sürgősektől. Hogy időt szánjak az olyan fontos teendőkre is, mint amilyen a lelkemmel való törődés és a másokra odafigyelés. Add, hogy ne csak lelkesen várjam a karácsonyt, de készen is álljak a Te eljöveteledre!

Molnár-Kovács Dorottya

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .