„Átadta Dávid a fiának, Salamonnak a csarnoknak és épületeinek, a kincstárnak, a felső szobáknak és belső szobáknak és az engesztelés helyének a tervrajzát, mindazét, amit a Lélek adott neki.” (1Krón 28,11-12)

Isten időnként betekintést ad a nagy Tervbe. Felbecsülhetetlen ajándék ez: a porszemnyi ember lehetőséget kap arra, hogy értse a felfoghatatlant, a Teremtőt, a Gondviselőt, a Szabadítót, aki Út, Igazság, Élet.  

Valaki egyenesben kapja, mások egy-egy közvetítő által. Bárhogyan érkezik is az üzenet, Isten kiválasztottjának lenni mindig különleges élmény. Az ember a kezébe veszi a Tervet, és csak ámul: milyen gazdag, micsoda aprólékos kidolgozás ez! Van helye a kincseknek, a legelérhetetlenebb dolgoknak, a legtitkosabb álmoknak, az engesztelésnek, mindennek. És aminek helye van, annak tartalma is lesz előbb-utóbb.

Kié lehet ez a kiváltság? Ki kaphatja ezt az ajándékot?

Bárki, akinek a szíve nyitott Isten akarata felé, aki képes elengedni a saját elvárásait, és rácsatlakozni a mennyei csatornára.

Legyen hát ma ez a mi imádságunk:

„Nyisd meg a szívem, hogy lássak,
Nyisd meg a lelkem, Uram!
Engedd, hogy lássak,
Engedd, hogy lássak!”

Olasz Tímea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .