Ajándékozd meg a kedvenc könyveddel egy barátodat!

Vannak könyvek, amelyek mély nyomot hagynak bennünk. Talán azért, mert életünk egyik meghatározó pillanatában segítettek nekünk átlendülni a reménytelenségen, a csalódottságon, a fájdalmon, az unalmon, az értéktelenség érzésén. Vagy azért, mert teljes mértékben kifejezi azt, amire vágyunk, amiben hiszünk, ami felé törekszünk.

És vannak emberek, akiknek a barátsága sokat jelent nekünk. Ők azok, akiknek engedjük érteni a miérteket és a hogyanokat, akik előtt merünk fáradtak, csalódottak, összeszedetlenek is lenni. Velük osztjuk meg örömeinket és bánatainkat, őket keressük, ha bizonytalanok vagyunk, vagy elfogadásra, megértésre, törődésre vágyunk.

Amikor egy kedves könyv és egy kedves személy összekapcsolódik, híd épül kontinensek, korszakok, családok, lelkiállapotok között.

Az én polcomon van egy könyv, amelyből az egyik barátnőmnek olvasott fel az édesanyja esténként, amikor ő még kislány volt. Nagyon szerette az anyukáját, de korán elveszítette. Akárhányszor kerül a kezembe ez a könyv, mindig megmelengeti a lelkem. Valószínűleg sokkal többet olvasok ki belőle, mint amit a szerző ki akart fejezni.

Állj meg ma a könyvespolcod előtt, és böngészd át a címeket! Próbáld meg felidézni, miért szereted ezeket a köteteket, mit kaptál belőlük, általuk. És ha valamelyiknél bevillan egy kedves ember arca, akivel szívesen megosztanád az adott élményt, akkor ne habozz levenni azt a könyvet. Írj egy néhány soros könyvajánlót, és juttasd el a címzettnek.

Add oda kölcsönbe, vagy ajándékozd neki – ahogy a szíved diktálja. A szeretethíd így is, úgy is képes létrejönni.

Olasz Tímea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .