Vegyél részt a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) egyik kampányában, és támogass adományoddal egy rászorulót!

Jobb adni, mint kapni. Micsoda triviális közhely, amelyet már-már rongyosra használtunk a hétköznapi beszédben. Talán sokan nincsenek is tisztában vele, hogy ez a szólás nem valamelyik népmese egyszerű tanulságaként szivárgott be a köznyelvbe, hanem egy újszövetségi igére mutat. Amikor Pál búcsút vett az egyik gyülekezettől, akkor állította önmaga kemény munkáját példaként eléjük: „…jól tudjátok, hogy a magam szükségleteiről meg a velem levőkéről ezek a kezek gondoskodtak. Mindezekben megmutattam nektek, hogy milyen kemény munkával kell az erőtlenekről gondoskodni, megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: «Nagyobb boldogság adni, mint kapni.»” (ApCsel 20,34–35)

Gondoskodni azokról, akik erőtlenek, akik kiszolgáltatottak, akiknek nem jutott annyi és olyan, mint amennyi és amilyen nekünk. Senki ne áltassa magát azzal, hogy ez könnyű dolog. Pál sem tette. Még a karácsonyi hangulat sem szépíti meg az erőlködés folyamatát. Merthogy adni nem mindig könnyű, még azoknak sem, akik sok mindent kaptak az élettől. Talán éppen ezért nehéz. Minden emberi önfenntartó ösztönünk tiltakozik, amikor oda kell adnom a sajátomból. Jézus azonban „természetellenes” keresztyéneket hív a követésére, akik képesek adni. Akkor is, ha talán nem megy egyszerűen. Azért, mert Benne mindent megkaptunk.

Szóval ezen a mai napon oda-adásra buzdítalak, TeSó. Az MRSZ karácsony környékén – egyébként egész évben is – olyan kampányokat futtat, amelyekbe kevés időt igénybe vevő utalással te is becsatlakozhatsz, és így a felajánlott adományoddal szebbé teheted valakinek az ünnepét. A Szeretetdoboz programban például nehéz sorsú családok alapvető élelmiszer- és tisztálkodási szükségleteinek ellátásában vehetsz részt.

Jobb adni!

Homoki Gyula

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .