Egy időszakban kerestem egy olyan részt a Bibliában, ahol le van írva, mit érzünk egészen pontosan, amikor szeretetet érzünk valaki iránt. Találtam leírást arról, hogy milyen a szeretet, mit tesz vagy nem tesz, arról viszont, hogy hogyan tudnám kiváltani a szívemben ezt az érzést, nem találtam útmutatót vagy to-do leírást. Nem véletlenül van ez így. Szánt szándékkal úgy teremtette meg Isten az emberi agy működését, hogy az érzéseinket nem tudjuk pontosan szavakkal megfogalmazni.

Ő teljesen más módon akarja megismertetni velünk a szeretet mivoltát, amit ha egyszer megértünk, az egész életünket megváltoztatja.

Egy másik megközelítésben a szeretetről azt olvastam: ,,A szeretet egyik alapvetése az, hogy tudnálak bántani, de nem teszem” (Feldmár András).

Kritizálhatnálak, de nem teszem.

Kihasználhatnálak, de nem teszem.

Megsebezhetnélek éles szavakkal, de nem teszem.

Eldobhatnálak, mert már nincs hasznom belőled, de nem teszem.

Végső soron pedig megbüntethetnélek a tetteidért, de nem teszem.

Így cselekedett Isten. Büntetés helyett inkább egy teljesen más csodát tett, ami karácsonykor kezdődött el. Jézussal beteljesítette a szeretet valódi fogalmát, és végtelen szeretetét mutatta ki felénk.

Ma pedig arra hív, hogy mi is hasonlóképpen cselekedjünk:

„Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!”. (Jn 13,34)

Böszörményi-Bálint Eszter

← Vissza a naptárba

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .