Böjti egypercesek 27.

Ekkor azt kérdezték tőle: „Mester, mikor lesz ez, és mi lesz annak a jele, hogy ez elkezdődik?” Ő pedig így válaszolt: „Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszenek titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és azt mondják: Én vagyok! – meg azt: Az idő közel jött! De ti ne kövessétek őket. És amikor háborúk zaját és lázadások hírét halljátok, ne rettenjetek meg, mert ezeknek előbb meg kell történniük, de nem jön mindjárt a vég.” Azután így folytatta: „Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen.” „De még ezek előtt kezet emelnek rátok, és üldöznek titeket; átadnak benneteket a zsinagógáknak, és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé vezetnek titeket az én nevemért. De ez alkalom lesz nektek a tanúságtételre. Határozzátok el szívetekben, hogy nem gondoltok előre a védekezésre, mert én adok nektek szájat és bölcsességet, amelynek nem tud ellenállni, vagy ellene mondani egyetlen ellenfeletek sem. Kiszolgáltatnak titeket még a szülők, testvérek, rokonok és barátok is, egyeseket meg is ölnek közületek, és mindenki gyűlöl majd titeket az én nevemért. De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről. Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket.” (Lk. 21,7-19)

A Jelenések könyve ijesztő, de biztosan eljövendő változásokról beszél. Jobban szeretjük a Zsoltárokat, vagy az evangélisták könyveit olvasni, mint a baljós próféciákat fejtegetni. Isten mégis szükségesnek ítélte, hogy feljegyezzék a próféta rosszra figyelmeztető szavait. Nem lehet véletlen, hogy a kanonizáció után is benne maradtak a Bibliában ezek a fejezetek.

2019-ben nem kell másik földrészre, sőt már másik országba sem tekintenünk, hogy beteljesedni lássuk a jóslatot. A háború karnyújtásnyi távolságra került tőlünk az elmúlt években. Elvette az anyagi biztonságot, a szép jövő képét, nap mint nap okádta ránk a szennyet a médiából, de ami a legrosszabb: a mi fiaink életét is követelte. Csonka családok, szétszakadt házasságok, kitelepülő fiatalok, éhező nyugdíjasok…

Járványok. Oltóanyag hiányában gyerekek tucatjait ágynak döntő kanyaró, rosszindulatú daganatok, minden korábbinál szélesebb rétegeket fojtogató búskomorság, táplálkozási rendellenességekkel és magatartási problémákkal küzdő tizenévesek…

A világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás. Az elmúlt években több tízezren fizettek a hitükért halállal a világ 38 országában. Afrika, Közel-Kelet, Ázsia, Kína, Észak-Korea. India, Üzbegisztán, Törökország… Még mindig úgy gondolod, mese csak a Jelenések könyve? Az egész írás Istentől ihletett, ha a Biblia más részeit igaznak tartod, akkor ez sem lehet kivétel.

Mi marad akkor nekünk a világot összeroppantó csapások árnyékában? Az a személyesen kapott leghatalmasabb ígéret, hogy Isten oltalmazni fog. Még egy hajszál sem eshet le a fejemről az Ő tudta nélkül. Egyetlen dolgom van csak: tanúságot tenni az Ő nevéről. Te készen vagy itt és most, a mai napon Megváltódnak nevezni Jézust?

Kiss Julianna

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .