“ (…)egyenesedjetek fel, és emeljétekfel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok.” Lk 21,28b

Egyre közeledünk az ünnephez, Uram. A munkanapok befejeződtek, és most már teljes figyelmünket a karácsonyra fordíthatjuk. Utolsó bevásárlások, pakolás, utazás, készülődés a nagy családi együttlétekre… Már a levegő is az ünnepre készül: hideg és csípős lett, havat is hozott, a fák ágait pedig már napok óta gyönyörű, vastag zúzmara borítja.

De valamiért nemcsak izgalmat és várakozást, hanem talán ugyanilyen súllyal szorongást is érzek, amelynek csak keresgélem az okát magamban. Talán nem számítok olyan tökéletes ünnepre, mint amilyenek a Facebook-karácsonyok… Tele izgalmas programokkal, tökéletesen (és időben!) feldíszített fával, lakomákkal, társasjátékozással és nagy családi találkozásokkal. Túl nagy a nyomás a karácsonyon. Néhány nap sűrű, koncentrált boldogságot várunk tőle, és már előre tartunk a csalódástól.

Segíts elengedni az irreális elvárásaimat. Segíts, hogy beérjem Veled.

Így légy kérlek ott azokkal a családokkal, akiket nagy távolságok választanak el egymástól, és akik idén külön ünnepelnek. Sajnos nincsenek mindig a közelünkben azok, akiket a legjobban szeretünk, de emberek mindig vannak körülöttünk. Mindig van kit szeretni, és add, hogy legyen kitől szeretetet kapni is. Add, hogy meglássuk a testvért abban, aki most van mellettünk. Valaki más gyermekében, anyukájában, apukájában, testvérében.

Imádkozom azokért az otthonokért is, ahol fizikailag ugyan mindenki együtt van, lélekben viszont távol egymástól. Add, hogy a karácsonyi szünetben felismerjék az áldott alkalmat arra, hogy minőségi időt tölthessenek egymással. Tegyék le a telefonokat, kapcsolják ki a tévét és beszélgessenek, játsszanak, énekeljenek, meséljenek…

Kérlek, légy jelen minden otthonban Szentlelked által. Köszönöm. Ámen.

← Vissza a naptárba

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .