„Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” (Ef 5,14b)

Imádkozom, Uram, hogy ezer közül is felismerjem a hangod, mint a bárányok a pásztorét.

Hadd halljam, ha az Istentiszteleten nekem akarsz mondani valamit.

Add, hogy ne csak az eszemhez, hanem a lelkemhez is szóljon, amit a Bibliában olvasok. És add, hogy minden, amit eddig olvastam a Szentírásban, szintén forogjon, érlelődjön bennem, és jusson eszembe a megfelelő útmutatás akkor, amikor épp szükségem van rá.

Add, hogy mindig tudjam, mit tenne Jézus.

Imádkozom azért, hogy egy testvér szájából se fájjon az intés. Hogy meghalljam a Te akaratod akkor is, ha nem esik jól.

De add, Uram, azt is, hogy tudjam, mikor akarnak félrevezetni. Hogy mik azok a gondolatok, amik keresztény köntösbe vannak csomagolva, de a Te akaratoddal ellentétesek.

Segíts, Istenem, meglátni azt is, amikor szokatlan módon próbálsz meg üzenni. Hogy meglássam az áldásokban és a próbatételekben is a te üzenetedet. Segíts, hogy egy aggasztó orvosi leletet követően ne a statisztikákban és mások tapasztalataiban keressem a választ és a megnyugvást, hanem elsősorban a veled való őszinte beszélgetésben.

És hadd vegyelek észre a mindennapokban. Abban, ha puhán landolok, és abban is, ha megütöm magam. Mert te bizonyára fel akarsz segíteni. Hadd lássam meg a kinyújtott kezed.

De hadd lássam meg mások felém nyújtott kezét is. Azokét, akikről hajlamos vagyok nem tudomást venni. Akiknek csak akkor adok – időmből, pénzemből – amikor úgy tartja kedvem, és akikért csak akkor imádkozom, ha épp eszembe jut, és már nem vagyok hozzá túl fáradt.

Uram, te mindenhol ott vagy. Most is, egészen közel vagy hozzám. Hadd érezzem a jelenléted. Hadd halljalak meg mindenben és segíts mindig reagálnom a te hangodra.

Ámen.

← Vissza a naptárba

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .