„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.” (Máté 5,17)

Advent. Ismét advent. Ünnepvárás, ünneptartás. Mindenki átérzi a terhet: mi lesz, ha rosszul készülök? Ha miattam nem lesz ünnepe a családomnak?

A jó hír ma az, hogy a mi adventünk (várakozásunk) valóban Annak a kezében van, aki betöltötte a törvényt értünk. Várhatta volna az Atya, hogy a kiválasztott nép betöltse a törvényt, de nem tette. Ezért küldte el az Egyszülöttet, akiben egyszerre lett igaz, hogy a bűn zsoldja a halál, amit Ő elszenvedett, az élet, üdvösség pedig kegyelmi ajándék Jézus Krisztusban (Róm 6,23) .

Jézus Krisztusban – egyedül Őbenne találsz nyugalmat, vigasztalást, erőt és ünnepet advent idejében. Legyen Ő az, Akire nézve meghozod döntéseidet és ragaszkodsz az Atya útmutatásához nap mint nap.

Laskoti Zoltán

← Vissza a naptárba

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .