19. nap – December 19.

Tegnap gyújtottuk meg az utolsó gyertyát az adventi koszorún. Azonban maradt még néhány napunk a készülődésre. A következő listával ellenőrizheted, hogy készen állsz-e a karácsonyra:

1) Ünnepi menü – minden alapanyagot beszereztél, a menüt megtervezted. Egy B-tervet is előkészítettél, ha odaégne a főmenü. De amíg a finomságokat készíted, ne felejtsd el táplálni a lelkedet! Mert nem lesz elég az étel, sem semmilyen finom falat, ha a lelkedben tátong az üresség.

2) Ajándékok – rendkívüli összpontosítással már egy hónapja folyamatosan azon kattogsz, kinek mit fogsz ajándékozni. Úgy érzed az ünnep felé közeledve, hogy mégis hiányzik valami…, még nincs kész minden. Hogy is lehetne, ha elfelejtetted a legfontosabb ajándékot? Állj meg a vásárlásban! Isten neked akar ajándékozni valamit idén. Légy nyitott rá!

3) Nagytakarítás – szőnyegek kimosva, ablakok megtisztítva, minden kisikálva és leporolva, különleges rend uralkodik. Anyatigrisként ugrasz, ha valaki egy morzsát ott felejt az asztalon. Miközben dédnagymamád ezüstkészletét tisztogatod, vajon kitakarítottad az érzéseid, a gondolataid is?

4) Ünnepi díszek – fenyőfa a spájzban, égősor ellenőrizve, díszek leporolva, a karácsonyfa „lába” újrafestve. Égőket, villogó fényeket helyezel minden sarokba, a házad ablakába, az udvar fáira. Kívül minden fényes, belül mégis kezd eluralkodni a sötétség… mert elfáradtál a nagy készülődésben. Ülj le egy percre! Öltöztesd díszbe inkább a szíved!

Az Ünnepeltet várd! Nyitott szívvel, alaposan felkészülve.

← Vissza a naptárba