12788563_10208686561747277_1171147910_o

Miközben ezeket a sorokat olvasod az otthonod melegében, a munkahelyed kényelmében vagy éppen a buszon az okos telefonodat fürkészve, a világ különböző részein, összesen 66 országban tombol háború legalább 680 különböző fegyveres csoport között. És ne felejtsük el: Ukrajnában is! A világunk megállíthatatlanul vérzik. Vörös már a Föld, s nehezére esik több vért befogadni. Ábel óta túl sok emberéletet oltott már ki a kő, a tőr, a kard, a géppisztoly, az atombomba. Egyre kegyetlenebbül, de szebb csomagolásban gyilkolunk.
És erre itt van Jézusnak ez a kijelentése:

„Boldogok, akik békét teremtenek.”

– De hogy? – kérdezed. – Hogyan tudnám megállítani ezt az áradó erőszakhullámot? Hogyan lehetnék én része a megoldásnak? Nem vagyok se befolyásos politikus, sem nagyhatalmú ember.
Tudod te ki van mögötted? Tudod, hogy ki az, aki hallja szavaidat? Tudod, hogy a Mindenható Isten nem csak nevében, de hatalmában is Mindenható? Sok ezer, millió halkan elsuttogott szó birodalmakat döntött már le, háborúkat szüntetett meg, zsarnokokat taszított le trónjáról. Hidd el, hogy működik! Így teremtődik béke általam és általad is.

Kihívás: A mai nap folyamán imádkozz békéért. Háborgó családokért, szűnni nem akaró konfliktusokért ember és ember között. Merj nagy dolgokat kérni! Imádkozz a kelet-ukrajnai összecsapásokért, a lángokban és romokban heverő Közel-Keletért, az afrikai országokért, a kínai és észak-koreai sátáni erőktől hajtott politikai elnyomások végéért! Kérd az Urat, hogy kötözze be e világ vérző sebeit!

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .