maxresdefault-4

Ismered azt a nénit, akinek megszokott helye van a templomban, és ki sem lehet robbantani onnan? Na és azt a bácsit, aki direkt hangosabban és nyújtva énekli a zsoltárokat, természetesen hamisan? És a folyton köhögős, cukorkás papírt recsegtetőket? Láttad már azt a pasit, aki direkt tíz perccel később jön, mert nem kíváncsi az istentisztelet előtti hirdetésekre? Ismered őt, tudod, aki már a Mindig velem, Uram elején  pakolászza a dolgait és keresgeti az aprót a perselybe?

Találkoztál már a lánnyal az ifiben, aki mindig hosszú, jól megkomponált imákat mond? Ismered azt, aki mindig negédesen köszöni az áldást, békességet? Na és aki ötféle What would Jesus do? típusú karkötőt hord, de valahogy sosem teszi azt, amit Jézus tenne? Ismered azokat, akik már vagy öt éve minden KRISZ-héten megtérnek, csak még sosem változott az életük? Mindig Isten szeretetéről beszél, de olyan savanyú az arca, mint a téli káposzta – vele találkoztál már? És aki mindig megígéri, de sosem teljesíti? Akinek azt sem hiszed el, amit kérdez?

Tudod-e ki az, aki elől jobb kitérni az utcán, nehogy elmesélje, hogy neki mit üzent már megint az Úr, ami persze homlokegyenest más, mint a múlt héten? Ismered azt, aki csípőből vág neked egy igét bármilyen jelentős vagy jelentéktelen problémádra, de sosem hallgat meg? Tudod ki az: folyton dicsőítene, de megbánást sosem tart?

Ismered azt, aki mindig ítélkezik, meglátja mások hibáit, a sajátját meg soha?

„Akkor ezt mondta Nátán Dávidnak: Te vagy az az ember!” (II. Sám 12,7)

Beccy

2 hozzászólás

  1. Jól megkínáltad a végét! Tényleg nagyon jó kis írás ez. A legvége nagyot csapott rajtam, aztán hirtelen felháborodtam, hogy rossz a beidézett ige, mert ezekből jó pár nem igaz rám….Majd jó 5 mp után rádöbbentem, hogy épp Etika vizsgára készülök. És igen is, azonosulhatok velük egész nyugodtan. Végül is, semmivel sem vagyok jobb…Vajon hogy lehetek más, ha ugyanolyan vagyok?

  2. Köszönöm, hogy elolvastad és köszi a visszajelzést is.
    Nem biztos, hogy mindegyik illik ránk, de az, hogy nagyon könnyen ítéletet mondunk más fölött – az igen. Rám mindenképpen.
    És észrevettem azt is, hogy ami nagyon zavar másban, az tutira megvan bennem, csak le kell venni azt a bizonyos szemüveget, és lám, ott egy gerenda 🙂

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .