hacho1

Nincsenek nagy gondolataim, és nem is akarok úgy tenni, mintha… Tudod, van az úgy, hogy filozofálnál, és kiborítanál mindent egy blogbejegyzésben, hogy segíthess, de rájössz: áh, kis ovis vagy te az élet nagy görög drámáihoz (Szabó Magda után szabadon). Szóval most inkább csak egy jó napot szeretnék kívánni neked, kedves Olvasó, egy olyan igazit; és kérlek, hogy bocsásd meg túlzott szentimentalizmusomat, de ne várj többet egy érzelgős kislánytól…

Kívánom, hogy teljesüljön mindez, ha csak egy napra is!

  • Kívánom, hogy egy nap úgy ébredj fel, hogy amikor kinyitod a szemed, ne zavarjon, hanem lepjen meg a reggel! Próbáld meg a napot korán kezdeni, és TV vagy rádió nélkül egy illatos forró kávé vagy élénkítő zöldtea társaságában nyisd ki az ablakot, és figyeld, hogy hogyan ébredezik a világ. Ő sem kel könnyebben nálunk, jó egy kicsit kinevetni 🙂
  • Kívánom, hogy a nap kihívásait és problémáit formáld lehetőségekké, és ma ne csak túléld és megcsináld a feladatokat, hanem érezz mindent egy-egy alkotásnak, amire majd büszke lehetsz a nap végén!
  • Kívánom, hogy a hétköznapi kellemetlenségeket csak egy nap erejéig ne vedd komolyan! Ha logikusan nézed, attól, hogy foglalkozol-e vele vagy sem, a kocsi felcsap, a cipzár elszakad, a kávé rád löttyen, az a fránya papírzsepi meg épp nincs nálad. Ha meg már úgyis megtörtént, engedd el, és pótold a károdat egy finom csokival!
  • Kívánom, hogy legalább ezen az egy napon kapj egy olyan kellemes bókot, amit érdemes felírnod valahová, hogy később véletlenül rátalálhass és újra elolvasva elpirítson egy kicsit! Még inkább kívánom, hogy ezen a napon te általad kapjon legalább három ember ilyen bókot, és tapasztald meg, milyen nehéz annyira figyelni valakire, hogy rájöjj, mi eshet neki a legjobban, s majd érezd a zavarodott mosolyt!
  • Kívánom, hogy ezen a napon az étkezéseid ne a táplálékbevitelről szóljanak! Komótosan add meg a módját, készítsd elő, gyönyörködj az ételedben, válassz hozzá illő italt, előre rakd ki mellé, és egyél lassan, ráérősen! Fogyaszd egyedül, vagy hívj meg valakit magaddal (akár még főzhetnél is valamit), de figyelj arra, amit eszel, mert tudod, vagy sem – ez egyik legnagyobb örömforrásod.

380703_327027287382345_772602931_n

  • Kívánom, hogy a nap végén úgy tudj hátradőlni egy kényelmes karosszékben egy jó forró bögre teával (mondjuk én löttyintenék bele egy kis bort is), hogy végül megállapíthasd: ahhoz képest, hogy ez is csak egy hétköznap volt, mégis elég különlegesre sikeredett. Kívánom, hogy tudd – feladataidban hatékony voltál! S legyen valami érdekes izomláz az arcizmaidban a mosolygástól úgy, hogy nem találkoztál Bödőccsel; és tudd, hogy valószínűleg ma te is elég sok embernek csaltál mosolyt az arcára (ha ügyesebb voltál, még a szemébe is).
  • Kívánom, hogy éjjel, az elalvás előtti hosszú gondolkodásban tudj annyi mindenért hálát adni, ami már egy Dosztojevszkij-kaliberű regényt is megszégyenítene! Ha megfigyeled, te egész nap dolgoztál azon, hogy ez az egy nap jól sikerüljön – valójában pedig még ennek a lehetőségét is ajándékba kaptad.
  • Kívánom, hogy csak erre az egy napra légy olyannyira szemtelenül boldog és – a legtisztább értelemben vett – jó ember, hogy a Sátán szinte elszégyellje magát, és bánja amit tett!
  • Kívánom, hogy erre a gondolatra kicsit kacsints össze az Úrral, tudván, hogy ma aztán igazán a szövetségese voltál, és együttes erővel: 1:0 IDE!

Aztán hogy ne csak kívánjak, adjak is, az esti leltárhoz erősen ajánlott zene:

Sárközi Andrea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .