önm

„Valósítsd meg magad!”

„Neked minden jár!”

„Tedd azt, amit szeretnél! Hogy másokra, hogy hat? Kit érdekel!”

„Élvezd az életet!”

Közismert mondatok ezek. Erre buzdít a média, ezt sulykolja belénk a tv, ezt látjuk az interneten. Annyian elhitték már, hogy a boldogság forrása a pillanatnyi öröm. Tudod: „élj a mának, holnap úgyis vége!” „Találd meg önmagad és érd el céljaidat!”

Az önmegvalósítás tipikus világi gondolkodás. Ezért nem is értettem először ezt a mondatot: „Isten általi önmegvalósítás”. Azt meg hogy? Mi van? Ha én a saját terveimet akarom megvalósítani, a saját céljaimat elérni, saját magam irányítani az életemet, akkor abban hol van Isten? De hát honnan is tudhatnám, hogy ki vagyok én, ha nem ismerem azt, aki engem előbb ismert? Azt, aki olyanná tervezett, hogy képes legyek betölteni azt a helyet a világban, amelyet Ő pont nekem szánt.

Nem véletlenül van jó hangod, nem véletlenül tudsz szépen rajzolni vagy írni. Nem véletlenül vagy az, aki. Persze ez közel sem jelenti azt, hogy nincs szükséged változásra, mert nagyon is van; de változni csak úgy tudsz, ha felismered mi benned a rossz. Kell, hogy belenézz abba a bizonyos tükörbe, ami nem fotoshoppolt képet mutat! Próbáld úgy látni magad, ahogy Isten lát! Ő tudja, hogy mi a célja az életeddel. Ha megismered az Urat, az Ő kezébe teszed értékeidet, talentumaidat, akkor Ő vezetni fog e felé a cél felé. Azt hiszem, hogy ha ez mind megtörténik, akkor sem fogsz mindent előre tudni. Isten csodásan működik, és azt akarja, hogy bízz benne. Vezetni fog, de lehet, hogy mindig csak a következő lépést mutatja majd meg, csak egy mécsesfénnyit látsz majd előre. Viszont ezek a mécsesek folyamatosan, szép egymásutániságban kezdenek el égni és úgy világítják meg utadat.

És mikor az utolsó mécses is felgyullad, mikor visszanézel, már látod, miért volt érdemes bíznod benne, hisz a látvány varázslatos. Az út alatt megismered Istent és ezáltal megismered önmagad, és rájössz, hogy ez az egész – minden kanyar és bukkanó – érted volt, mert ez vagy te.

Szanyi KM Krisztina

(A bejegyzés a balazséri KRISZ7 TeSó blogger csoportmunkájának keretében készült)

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .