time01

„Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.” Zsoltárok 90,12

Hosszú utat és erőfeszítések sorozatait sugallja ez az igevers. Olykor talán te is úgy érzed, hogy megcsappant az energiád, s a drága idő is kifolyni látszik kezeid közül. Egyik nap a másik után jön, majd elmúlik, s neked harcolnod kell. Harcolni a napokkal, problémás helyzetekkel, emberekkel, s néha talán azokkal is, akik a legkedvesebbek neked.

Közömbös vagy a családoddal, barátaiddal, szerelmeddel. Hatalmas falakat húztál magad köré. „Így jobb. Nem kell figyelni, érdeklődni. Nem szükséges nevetni, sírni, szeretni.”

Úgy gondolod, hogy érdektelenné tett a világ, de talán a saját hibáidnak köszönheted. Közönyöd ellenére mégis vannak, akik figyelnek rád, akik nevetnek és sírnak veled, akik szeretnek.

Egy újabb napot kaptál, kegyelemből. Talán még te sem sejted, hogy mit adhat számodra. Vajon milyen lesz az istentisztelet? Nyakatekert mondatok? Újra a szokásos bűnkatalógus, az emberi gyengeség általános elsiratása, kegyelem és szeretet nélkül?

De képes vagy-e hallani, ha Ő szól hozzád? Képes vagy-e hallani a körmönfont megfogalmazás mögött megbúvó, vagy talán az egyszerű beszéd által nagyon is nyilvánvalóvá lett isteni üzenetet?

A bölcs ember tanítható!

Egy újabb napot kaptál, kegyelemből. Egy nap, mely tele lehet meglepetéssel, fájdalommal, lustasággal, nemtörődömséggel, de erre a napra is szükséged van. Vajon mit kezdesz a mai napon rád bízott idővel? Mit kezdesz az emberi kapcsolataiddal?

Bölcs szív! Bölcs döntések! Bölcs tervezés!

Isten nem a mennyei postán küldi számodra, becsomagolva egy nagy dobozba, mint születésnapi ajándékokat. Napok, hónapok, évek, rossz és jó döntések sokasága (s ki tudja, hogy mi minden) kell ahhoz, hogy bölcs legyen az ember. De a nagy szavak és mondatok mellett egy dolgot ne felejts el: ez az út a mai nappal kezdődik el, illetve folytatódik tovább.

Engedd, hogy tanítson! Légy nyitott Isten szava, üzenete felé! Nyiss az emberek irányába és használd fel a lehető legjobb tudásod szerint a mai napra kapott órákat!

Máté Richárd 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .