cél címkével jelölt bejegyzések

Új utak

Elvesztem a mindennapjaim rutinjában. Hogy reggel fel kell kelni, reggelit készíteni, lezuhanyozni, felöltözni, munkába indulni. A dolgozóban feladatokat megoldani, aktívnak, energikusnak lenni, határidőket betartani. Aztán hazajönni, elvégezni a házimunkát, rendet, tisztaságot tartani, állatkákat etetni. Lezuhanyozni, lefeküdni, idejében elaludni. És ezt így, személytelenül, csupa főnévi igenévvel, csinálni…

olvasás folytatása

C-cé-cél

10412933633_3f3b3fc0d3_b [1746402]

Szóval, hogy is kezdődött ez a bejegyzés? Ráírtam random három fiatal barátomra facebookon, s egyetlen egyszerű kérdést tettem fel nekik: Mi a célod az életben? Ketten közülük a semmivel válaszoltak. Püff. Ahogy így pörgettem a fejemben a gondolatokat, képzeletben szétnéztem a fiatal felnőtt ismerőseim között, lélekben megálltam a beregszászi korzó közepén és néztem a szembejövő emberáradat arckifejezéseit, a semmi, mint végső értelme és célja az életnek, már nem is tűnt olyan hihetetlennek. Felkelsz és semmi. Munkába mész és semmi. Bulizni mész, hánysz és marad a semmi. Elmész külföldre dolgozni, a napok monotonon telnek, ugyanaz a forgatókönyv, és a végén marad a semmi. Kapcsolatba kerülsz, kis szikra gyúl a szívben, de a semmi nem múlik el. Ott marad, ott lesz a vágyban, a szexben, az esküvőn, stb. És hetven-nyolcvan évesen egy karosszékben ülve, a csillagokat bámulva lassan könny csorog arcod barázdái között, és csendes suttogással csak ennyit mondasz magadnak: „Elvesztegettem, elvesztegettem, elvesztegettem”.

olvasás folytatása

Keresd az álmod

12309152_1005294809538369_262920392_n

„Derítsd ki, hogy mire vágysz, és vesd utána magad úgy, mintha az életed múlna rajta! Hogy miért? Mert pontosan ez a helyzet!” (Les Brown)

Rájöttél már arra, hogy mi az, ami megmozgat, lelkesít, ami beindítja a gondolataidat, amitől újra és újra azt érzed, hogy léted értékes és jelentőséggel bíró? Azokra a dolgokra gondolok, amelyekért képes lennél áldozatokat is hozni vagy önmagadon változtatni, ha kell. Vagy kész lennél érte újra és újra megtenni még egy „utolsó” lépést akkor is, ha már úgy érzed, nem megy. Van ilyen vonzerővel bíró álmod? Én még nem jöttem rá, mi lehet a konkrét rendeltetése Istennek az életemmel. S bár,  fontosnak tartom a fenti kérdéseket,  szerintem lehetetlen  csak úgy rájönni a válaszokra.

olvasás folytatása