Nagyszombat a csend ideje. Nem a nyugodalmas, hanem sokkal inkább a fájdalmas, kínzó csend napja. A nagypénteki gyász utáni csend ideje. Jézus a sírban. A tanítványai, a szerettei pedig szívük legmélyebb fájdalmával gyászolnak. Ők még akkor nem tudhatták azt, amit mi ma már tudunk. Hogy Krisztus legyőzi a halált. Számunkra pont ezért a nagyszombati csend már nem a gyász megéléséről szól, hanem sokkal inkább a reményteljes várakozásról. Mi már ismerjük a teljes történetet. Látjuk lelki szemeink előtt a feltámadott Jézust, aki itt-ott felbukkanva a szívéhez szólt annak, aki előtt megjelent. És teszi ezt azóta is: amikor megjelenik az életünkben úgy szól hozzánk, ahogy senki más nem tud. Olyan rétegeit éri el a lelkünknek, amit talán még mi magunk sem ismertünk.

Mi, a TeSó blog szerzői ma egy közös poszttal készültünk nektek, amiben bizonyságot teszünk arról, hogy mi volt az a meghatározó üzenet, amit az utóbbi időben személyesen nekünk mondott Jézus. Megható volt számunkra látni, tapasztalni, hogy Krisztus ma is, hozzánk is ennyire személyre szabottan szól. Bízunk benne, hogy a sorainkon keresztül hozzátok is eljuthat a hangja. Legyen így!


Gyermekem! Tudom, hogy a ma emberének milyen nehéz megállni a kísértések, próbák között, de tekints az áldozatomra és annak végkimenetelére! Győztem! Te is győztes vagy, bármilyen kudarc nyomott is a földbe, képessé teszlek a továbblépésre, csak fordulj Hozzám erőért!

Hidi Erika


Csendesedj le, és halld meg, ahogy a Győztes Király ma azt mondja neked: „Én legyőztem érted a halált, irántad érzett szeretetből tettem mindent, hogy Te megmenekülj, cserébe csak annyit kérek: ne hagyj ki az életedből.”

Engedd be Jézust az ünnepedbe is!  

Balázs Krisztina


Számomra a legerőteljesebb üzenet, amit mostanában a feltámadott Jézus mondott nekem, ez volt: Nem vagy elfelejtve! Én számon tartalak.

Dancs Edina


Örvendezz, tervezz, de légy mindenre készen! Bármikor jöhetek, készülj fel!

Laskoti Zoltán


Reményteljes jövőt ígértem neked. Lehet, hogy most kinyitod a szemed, és félsz attól, amit látsz. Nem kell félned, csak Rám nézz!

Szaniszló-Papp Adrien


Örök, elmúlhatatlan szeretet, amiből örök, elmúlhatatlan élet fakad. Ez ébreszt fel, ez billent ki, ez tisztít meg, ez újít meg, ez kapcsol örökre Hozzám.

Rózsa-Gönczy Anna


„Én élek, és ti is élni fogtok.” Sokunk kérdése az, hogy vajon mi lesz velünk, mi lesz a maroknyi kis kárpátaljai néppel, szétszórva, sanyargatva, megpróbálva. Azon túl, hogy gyakorlott túlélők vagyunk, számomra nagy megnyugvás, hogy a feltámadás Ura tart a kezében minket, aki képes megtartani az Övéit.

Olasz Tímea


Gondoskodom rólad! Légy türelmes és várj rám! Olyan megoldásokat és csodákat készítettem neked, amelyekre nem számítasz, nem is gondolsz. A tenyerembe véstelek, nem feledlek!

Nigriny-Demeter Adrienn


Keresztyénként célkeresztben vagyunk. De fontos tudni, hogy minden, amiben vagyunk vagy leszünk hamarabb volt Krisztus keresztjén. Azon a kereszten, ami nem halált, de nem is golyót hozott ránk, hanem életet!

Molnár Zsolt


Én feladatot készítettem neked, csak hidd el Nekem! Merj belevágni, és tégy erőfeszítéseket azért, hogy fejlődj, formálódj! Ne félj az új dolgoktól, bízd Rám, mert nálam van a legjobb helyen!

Biró Alexandra


„…és ott három napig nem látott, nem evett, és nem ivott.” (ApCsel 9,9) Vannak dolgok, amelyekre csendben várakozni kell. Ahhoz, hogy Saulból Pál apostol legyen, háromnapi vakság kellett étlen, szomjan. Az Úrnak valamiért úgy tetszett, hogy úgy hirdesse meg kezdetektől, hogy az Úr Jézus harmadnapra támadjon fel. S ott a másnap. A csend, a várakozás napja, hogy eljöjjön a húsvét, eljöjjön a feltámadás. Várjunk csendben, és el ne feledjünk imádkozni, hogy eljöjjön a Feltámadott!

Szemere Judit


Neveden szólítottalak, enyém vagy! Láttam a mélységeidet és a magasságaidat. Letöröltem a könnyeidet, megerősítettem lépteidet. Úgy, ismerlek, ahogy senki sem. Ne félj hát, mert megváltottalak, úgy szeretlek, ahogy senki sem!

Böszörményi-Bálint Eszter


Áldott vagy! Légy hálás mindazért, amid van, és bocsáss meg, mert neked én (Jézus) is sok mindent megbocsátottam. A megbocsátás nem jogosság kérdése, nem attól függ, hogy kinek van igaza, vagy hogy mennyire van igazad. Bocsáss meg, mert én érted és a bűneidért is szenvedtem, meghaltam és feltámadtam, hogy te kegyelemben élhess és áldott légy.

Kardos Ágnes


 „Amit megírtam, megírtam… és köntösömre sorsot vetettek… elvégeztetett, hogy beteljesedjék az Írás.”  Kedves Testvérem, ha már letetted életed a Megváltó kezébe, ne félj, mert minden az Isten tervei szerint történik.

Dénes-Zsukovszky Elemér

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .