Amikor beléptem a terembe és megláttam a lányt, egy pillanatra megállt bennem a levegő. Csontsovány volt és teljesen kopasz. Az első gondolatom az volt, hogy micsoda bátorság van benne. Megjelenik közöttünk, mindenféle rejtőzködés és pironkodás nélkül: tessék, ilyen vagyok, ez vagyok én!

Nemsokára elkezdődött a koncert, ő néhány sorral előttem foglalt helyet. Isten nagyságáról szóltak a dalok, a lány pedig egyre csak énekelt, táncolt. Lement a színpad mellé, elkért egy zászlót, alig bírta mozgatni, de lengette, ahogy tudta. Amikor felkínálták az imalehetőséget, ő is beállt szépen a sorba. Minden esetlensége mellett valami megmagyarázhatatlan szépség volt benne. Szívfacsaró volt, ugyanakkor bámulatos.

Én nem tudom, micsoda harcokon ment keresztül az a lány, hány ima kísérte az útját, hány eredménytelen próbálkozás ropogtatta a csontjait. De az biztos, hogy ilyen egy igazi bajnok, aki a mennyei erőt sugározza a maga erőtlenségén keresztül.

Ahogy jöttek egymás után a dalok, a lány dicsőítése teljesen más jelentést adott a szavaknak, kifejezéseknek. Én pedig csak imádkozni tudtam érte, hogy az Úr fogadja kedvesen a gesztusait, és tegye melléjük az Ő teljességét. Mutassa meg a hűségét, szabadítását, gondviselését, dicsőségét rajta, aki ennyire odaadóan szereti Őt.

És akkor megcsendült bennem Jézus hangja: szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből.

Igen, szeretni akarlak Téged, az Urat, az én Istenemet, teljesen. Akkor is, amikor elérkezem a lehetőségeim, adottságaim végéhez. Hiszen nem a semmi vár ott, hanem a Te szereteted, ami mindenre elég, mindenen tovább visz, minden felett győzelmet ad.

Szeretni akarlak Téged, az Urat, az én Istenemet teljes szívemből! Akkor is, ha éppen félek, ha megbántottak, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy reméltem vagy ahogyan szeretném. Szeretni akarlak, amikor nem értem, mit miért teszel, vagy épp miért nem történik még mindig semmi. Bármi vesz körül engem, az nem Téged minősít, hanem Rád mutat.

Szeretni akarlak Téged, az Urat, az én Istenemet teljes lelkemből! Bármilyen személyiséget, életutat, hajlamot kaptam, az mind segíthet Beléd kapaszkodni, Tőled várni a helyes reakciókat, viselkedésmódokat. Szeretnék Hozzád kapcsolódni a bibliaolvasásomban, az imádságaimban, a szolgálatomban, a kapcsolataimban. Semmiképpen sem akarok üres, semmit adó vallásos szokásokat követni.

Szeretni akarlak Téged, az Urat, az én Istenemet teljes elmémből! Ne találjon bennem táptalajt semmilyen negatív gondolat vagy tapasztalat, semmiféle alaptalan ismeret! Akkor se, ha többszáz élmény igazolja a helyénvalóságukat. Egyedül a Te szavad döntő, minden más csak egy vélemény.

Szeretni akarlak Téged, az Urat, az én Istenemet teljes erőmből! Nem akarok azon nyafogni, hogy nem bírom! Ha így volna, nem lennék ott, ahol vagyok. Tudom, nem kell bivalyerősnek lennem. Elég csak a következő lépést megtenni – mindig csak a következőt.

Szeretlek, Uram, segíts a szeretetlenségemen!

Olasz Tímea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .