Mindennapjaink elengedhetetlen létfeltétele az energiaforrás. Minden eszköznek, ami körülvesz bennünket energiaforrásra van szüksége, különben lemerül és használhatatlanná válik.

De mi a helyzet velünk, emberekkel? Elég a fizikai táplálkozás a mindennapi munka elvégzéséhez? Problémák, gondok, különböző helyzetek megoldásához elég pusztán étellel és itallal feltöltekezni? Mi van a lelkünkkel? Mennyire van szükségünk a lelkünk töltésére is, és mivel tudjuk ezt megvalósítani?

Az igazi egyensúlyhoz elengedhetetlen a naponkénti lelki táplálék bevitele. Kapcsolat a Mindenhatóval: a FORRÁSSAL. Persze a nem megfelelő töltés esetén is tudunk működni, bár nem mindegy, hogy milyen kapacitással, milyen célokkal, eredményekkel.

A mai rohanó világban, mindenre szánunk időt, csak legtöbbször arra nem, ami a legfontosabb. Tudom, ezt diktálja a világ, túlhajszoljuk magunkat, és közben az egészségünk, a kapcsolataink rámennek arra, hogy elérjünk valami olyasmit, ami végül nem hozza el azt a boldogságot, amit talán egész életünkben kergettünk. Egyszer valakitől megkérdezték, mint jelent számára az igazi boldogság. Az a válasz született, hogy egy megfelelő pillanatban olyan események egyezése, amelyek mosolyt csalnak az ember arcára, és amelyek hatására azt érzi, hogy az, amit lát, jó érzés a lelkének. Ez lehet egy megígért szülinapi ajándék, egy sikeres felvételi, egy hétvégi kikapcsolódás a családdal, egy nyaralás, egy új autó, netalán csak pihenés egy fárasztó hét után, és még folytathatnánk a sort. Számtalan pillanat tartogat olyan boldogságimpulzust a lelkünknek, amelytől érezzük, hogy élünk. Ezek nélkül nehéz lenne elviselni a mindennapok kihívásait és problémáit. Isten mégis sokkal többet kínál ezeknél: egy olyan kimeríthetetlen forrást, amihez nem kell speciális eszköz, pénz, szép környezet vagy megrendezett pillanat. Mindezek nélkül is érezhetjük az igazi boldogságot. Azt, amire teremtve lettünk, ami akkor is a miénk, amikor valami rossz történik velünk, megpróbáltatáson megyünk keresztül vagy épp elvesztünk valakit. Ha mindennap merítünk, abból a forrásból, amit Isten szava és jelenléte tud adni, akkor egy olyan boldogság részesei leszünk, amely nem egy pillanatban merül ki, nemcsak egy emlék lesz a sok közül, hanem egy olyan támasz, amely felüdíti lelkünket a nehéz napokban is. Nem utolsó sorban ez a Forrás elvezet minket az örök boldogsághoz, amire titkon mindannyian vágyunk.

Meríts te is mindennap ebből a forrásból, Tesó!

Bíró Benjámin

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .