Néhány adventtel ezelőtt nagyon vágytam némi karácsonyi hangulatra. Hiába volt tele a világ fényekkel, illatokkal, vásárlási lázzal, hozzám valahogy egyáltalán nem jött közelebb az ünnep. Egyik este nekiálltam karácsonyi dalokat gyűjtögetni. Órákat töltöttem el azzal, hogy összebogarásszam a kedvenc énekeimet, még az ismerőseimet is rámozdítottam erre a témára. De meg is érte, mert ezután valahányszor elkapott az elveszettség érzése, főztem egy karácsony-ízű teát, meggyújtottam egy illatmécsest, elindítottam a lejátszási listát, és átengedtem magam a hangulatnak.

A kis listám azóta szép hosszúra növekedett, de azóta sem untam rá – hallgatni is, gyűjtögetni is gyönyörűség.

Biztosan neked is kapásból eszedbe jut négy-öt kedvenc énekfeldolgozásod, meséd vagy rövidfilmed, amely a karácsonyhoz köthető. Fűzd láncba őket, és lepd meg vele egy kedves ismerősödet! Ha megírod hozzá, hogy miért pont ő kapja, és milyen oknál fogva, azzal máris kész az ajándék, amely nem kerül sokba, de felbecsülhetetlen az értéke.

Kedves Tesó! Örülök, hogy velünk tartasz ebben az adventi utazásban. Fogadd tőlem szeretettel a következő dalt:

(Ha megteheted, főzz hozzá egy karácsony-ízű teát, gyújts illatmécsest, és engedd át magad a karácsonyi hangulatnak!)

Legyen Krisztus illatú napod!

Olasz Tímea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .