Előfordult már veled, hogy felsóhajtottál valamiért, aztán valaki egy váratlan pillanatban meglepett vele? Nem is az a legnagyobb öröm, hogy megkaptad, hanem hogy odafigyeltek rád, emlékeztek a szavaidra.

Balog Eszter gyermekként tette Isten kezébe az életét. Aztán, évekkel később csodálatos jelét kapta annak, hogy Isten mennyire komolyan vette őt és az elhatározását.

Egy gyerektábor végén, amikor felkínálták a bizonyságtétel lehetőségét, megkérdeztem az egyik nevelőt: »én is felállhatok és beszélhetek a többieknek?«. Ő azt válaszolta, hogy ha már befogadtam az Úr Jézust a szívembe, akkor igen, elmondhatom mindenkinek. Kicsi koromtól istenfélelemre neveltek, de ez a válasz rádöbbentett, hogy nem vagyok több, csak egy jó gyerek. Hazamentem és nem hagyott nyugodni a gondolat: ez nem elég, Istené kell legyen az életem. És én akkor át is adtam Neki. 

Az évek teltek, és egyre jobban megismertem Istent. Aztán egy ifjúsági evangelizáció utolsó estéjén a lelkipásztor arról beszélt, hogy meg kell térni, át kell adni életünk irányítását az Úrnak. Bennem végig ott volt a kérdés: az én életem már az Övé, de olyan régen volt mikor átadtam, és mi van, ha túl fiatal is voltam még ehhez akkor? Kifelé menet mindenki kapott egy igés kártyát, az enyémen ez állt: »De én emlékszem szövetségemre, amelyet ifjúkorodban kötöttem veled, és örök szövetségre lépek veled.« (Ezékiel 16,60).

Isten leírhatatlanul közel jött hozzám, a kis porszemhez. Emlékszik rám, tudja, hogy ki vagyok, és örökké az Övé maradok, mert Ő nem felejt el néhány év alatt. Nem felejtett el azóta sem, sőt napról napra megmutatja a kegyelmét az életemben.”

Isten csodálatos jeleit tudja adni annak, hogy mennyire odafigyel ránk. Jó ezeket a pillanatokat megragadni, meleg takaróként magunkra borítani, és egy picit alatta maradni. Minél többször teszel így, annál többször fogod észrevenni, hogy Isten milyen gáláns udvarló tud lenni.

Mára is készített pár szeretet-csomagot neked. Érdemes lesz listázni őket.

Olasz Tímea

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .