Új év, új lehetőségek, és egyben egy újabb hatalmas esély Istentől, hogy újrakezdhessünk. Hogy változzunk, változtassunk. Döntést hozzunk valami felől, mert helyette jobbat szeretnénk. Áldottabbat, sikeresebbet, céltudatosabbat, magabiztosabbat, egészségesebbet, valódibbat, több időt, szeretetet, törődést, erőt, önbecsülést, bátorságot, békét, alázatot, tisztább lelki látást, jobbat önmagunkból, jobbat az életünkből, a házasságunkból, az emberekkel való kapcsolatunkból. Jobbat és többet az Istennel való időtöltésünkből. Bár belegondolva, talán ezzel kellett volna kezdenem… De sajnos gyakran a fentebb leírt sorrend a jellemző az életünkre.

De Isten nélkül mindig csak bonyolódnak a dolgok. Hinnünk kell, hogy Ő a legrövidebb és egyetlen út mindenhez, amire szükségünk van az életben.

Talán jó ideje már annak, hogy próbálsz rájönni, mit kellene máshogyan csinálnod, mert teljes lényeddel vágysz arra, hogy változzon az életed. Sőt, talán naponta többször is felkiáltasz Istenhez, hogy adjon valami megoldást, és mutassa meg, min kell változtatnod, hogy a dolgok jobbra forduljanak. S lehet, úgy tűnik, Ő egy ideje csak hallgat. Vagy talán mégsem? Lehetséges, hogy valójában folyamatosan beszél hozzád, sőt, az sem kizárt, hogy már rég megmondta, mit kell tenned, egyszerűen csak nem vetted elég komolyan a személyesen Neked mondott szavait.

Én is így jártam, és hosszú ideig becsaptam magam, mert azt hittem így is menni fog, csak kitartóan kell kérnem Isten segítségét. De be kellett látnom, ha egy üzenetet újra és újra elém hoz Isten különféle forrásokon keresztül, akkor azzal biztos, hogy valami fontos mondanivalója van a számomra. Rájöttem, hogy az Úr folyamatosan próbált segíteni azzal, hogy rámutatott min kell változtatnom ahhoz, hogy együtt tudjak működni Vele. Mindig is idegenkedtem az engedelmességről szóló tanításoktól, mert valahol olyan érzést keltettek bennem, hogy Isten csak akkor szeret, ha engedelmes vagyok Hozzá, és nem fogtam fel igazán, hogy mennyire fontos szerepe van az engedelmességnek abban, hogy az Ő ereje velünk legyen, amikor kitartásra és gyengeségeinkkel szembeni ellenállásra van szükségünk. Az engedetlenség Istenhez való hűtlenség, és eltaszít minket Tőle…

„Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.” (Jakab 4:7)

A legnagyobb gond nem az, hogy nem érünk el eredményeket bizonyos általunk fontosnak tartott dolgokban – legyen szó akár lelkiekről is –, hanem az, hogy nem vagyunk hajlandóak megtenni azt a bizonyos következő lépést, amelyet Isten már megannyi módon világossá tett a számunkra.

Lehet, hogy most nagy a káosz az életedben, és talán nem találod a kiutat jelenlegi élethelyzetedből, de ha őszintén magadba nézel, akkor rá fogsz jönni, hogy e pillanatban is tisztában vagy azzal, mi a következő apró vagy nagyobb lépés, amit Isten vár Tőled, még akkor is, ha fogalmad sincs, hogyan tovább. 

Az én életemben egy ideje az istenkeresés a legfontosabb dolog, amit helyre kellene tennem, s ezen belül az imádság és az Istennel töltött idő. Annyi irányból kapok erre ösztönzést, felszólítást, figyelmeztetést, tanácsot, bátorítást, hogy olykor szinte már beleborzongok. Számomra ezzel azt sugallja Isten, hogy bármilyen területen is szeretnék változást az életemben, a kulcs a változáshoz, hogy Ő a helyére kerüljön a szívemben, a többi pedig majd rendeződik…

Ha van valami, amiről tudod, hogy Isten kér, hogy változtass rajta, mi lenne az?

Ha tudod a választ, akkor ösztönözzön az alábbi Ige arra, hogy készen légy megtenni, amit szükséges.

„Szemed előre tekintsen, és egyenesen magad elé nézz! Ügyelj, hogy merre tart a lábad, akkor minden utad biztos lesz. Ne térj le se jobbra, se balra, tartsd távol lábadat a rossztól!” (Példabeszédek 4:25-27)

Dolenai-Balogh Beáta

1 Hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .