„A Bibliában pontosan annyit találunk, amennyit keresünk benne:
nagyot és istenit, ha nagyot és istenit keresünk;
fontosat és történetit, ha fontosat és történetit keresünk;
és egyáltalán semmit sem, ha semmit sem keresünk.” Karl Barth

Elképzelted már, milyen lenne Jézussal tölteni egy órát a pusztában? Mi nem szoktuk szeretni a bezártságot, a csendet, az egyedüllétet, a tétlenséget, a kényelem hiányát. Pedig a Bibliában a legnagyobb dolgok a pusztából indultak. Ábrahám, József, Józsué, Mózes, Dávid, Illés, Keresztelő János, Pál apostol, sőt Jézus maga is sokat tudna mesélni erről.

„A puszta a megpróbáltatás, a megvizsgálás, az összetörettetés és az Istennek való teljes átadás helye. Isten megfoszt mindazoktól a támaszoktól és tevékenységektől, amiket folyamatosan igyekszünk “megtenni a dolgok megtörténése érdekében”. Az önbizalmunk összetörik és azt egyedül az Istenben való bízás helyettesíti. Az életünk minden “bálványa” (gyakran beleértve a szolgálatunkat is) Isten reflektorszerű átvilágítása alá kerül. Láthatóvá válnak az önző vágyaink és törekvéseink. Ez a folyamat évekig is eltarthat. Végül előjövünk összetörve, szelíden és megtisztítva. A folyamat sokféle hatást gyakorol ránk, hogy éretté tegyen és megtisztítson bennünket. Most készek vagyunk megcselekedni mindazt, amire Isten eredetileg elhívott. A szívünk vágya már teljesen más, mint korábban volt.”. (Andrew Strom)

 

A tavaly egyperces gondolatokat és kihívásokat kínáltunk, hogy kézzel foghatóbbá tegyük a böjtöt. Idén arra hívunk, hogy abból áldozz az Úrnak, amiből a legkevesebb szokott Neki jutni: az idődből és az osztatlan figyelmedből.

Lépj ki a megszokottból, a kényelmesből!

Válassz egy helyet, ami a leginkább lehetővé teszi, hogy egyedül csak az Úrra figyelj (lehet ez egy imasarok, az íróasztal, vagy a szőnyeged – az ágyat semmiképpen nem javaslom 🙂 ) Határozd meg, hogy a nap melyik részét fogod kizárólag erre a célra szentelni (a Biblia emberei általában a hajnalt részesítették előnyben)! Ne legyen nálad semmi, csak a Bibliád, a jegyzetfüzeted és egy toll!

Nos, készen állsz egy negyvennapos bibliai kalandozásra? Tarts velünk!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .