16dPWI7TKeRL8H10XoPvco2xBBKXFFOpD5h7la84_cr

 „Uram, taníts meg utadra, vezess a helyes ösvényen.” (Zsolt. 27, 11)

Elkezdődött a tavaszi hajtás. Kisütött a nap, eljött az ideje a kinti tennivalóknak is. Pezseg az életünk, pörög egész nap a mozi: felkelés, készülődés, munka, határidők, rohanás, esténként álomba fulladó imádság.

Van-e időd elcsendesedni, bemenni a belső szobádba, és Istenre figyelni? Ki tudod-e üresíteni kicsit a tennivalóktól nyüzsgő elmédet, hogy megérezd, mire indítana Isten? Talán egyszer csak úgy érzed, írnod kell valakinek, akivel régóta nem tartod a kapcsolatot? Lehet, hogy elérkezettnek látod az időt egy telefonhívásra, amire nehezen tudtad eddig rászánni magad. Lehet, hogy ma először erőt veszel magadon, s nem indulatosan szólsz vissza annak a rettenetesen idegesítő munkatársadnak, vagy felveszed a stoppoló távoli ismerőst, aki a város széléről szintén a központba tart dolgozni? Nem kell, hogy logikus legyen, hogy meg tudd magyarázni – csak tedd, amire indíttatást érzel!

Kihívás: Hallgass ma arra, amit a Szentlélek sugall Neked! Lehet az egy bátorító mondat, vagy egy szendvics egy hajléktalannak. Hallgass ma a szíved Istenben gyökerező sugallatára!

Ötlet: Fodorné Nagy Sarolta: Böjti tanácsok gyülekezeteink számára

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .