Rólunk

TeSó-történelem

Timeline

3 évesek lettünk!

3 évesek lettünk!
Ez idő alatt 472 bejegyzés jelent meg 67 szerző tollából, és erre 300 000 alkalommal voltatok kíváncsiak. Köszönjük nektek! 🙂 SDG

Adventi naptár

Adventi naptár
December. Adventi naptár. Készülődtünk: szépen, mélyen, áhítattal… és persze TeSósan.

4000 lájkoló

4000 lájkoló
hálásak vagyunk, amiért Isten igéje egyre több emberhez eljut általunk!

Határidőnapló

Határidőnapló
Szeretjük a határidőnaplókat! És meg akartunk titeket lepni eggyel. Így nagy szeretettel elkészítettük a 2017-es TeSó naplót 🙂

KRISz7

KRISz7
Krisz7 2015 – mi sem hiányozhattunk. Fantasztikus élmény volt! 🙂

Szentlélekre várva

Szentlélekre várva
Timi és Gyula nagy feladatra vállalkozott: a Szentlélek eljövetelének ünnepére készítették az olvasókat a karizmák, a lélek ajándékainak bemutatásával.

Hangoló II.

Hangoló II.
… és Hangolóval készülünk a karácsony szépségét, szentségét átélni… így volt ez tavaly is 🙂 

TeSótartó fotópályázat

TeSótartó fotópályázat
Az év első nagyobb megmozdulásaként kiírtuk az első pályázatunkat. A TeSótartó fotópályázat nagyon népszerű volt. Hihetetlen különleges és értékes pályamunkákat kaptunk Tőletek – köszönjük 🙂

Boldog böjtöt!

Boldog böjtöt!
olyan útra hívtunk, amelyben újra felfedezhettük a bibliai értelemben vett boldogság hogyanját. Napról-napra olyan igehelyekkel foglalkoztunk, amelyek segítettek rájönni, hogyan lehetünk örömmel és boldogsággal teljes keresztyének.

Adventi naptár

Adventi naptár
…akkor adventi naptárral…

Első adventi naptárunk

Első adventi naptárunk
November végén azt találtuk ki, hogy az adventi időszakban elkezdünk egy „zarándoklatot”, ami segíthet ünneplőbe öltöztetni a lelkünket. Áldott ötlet volt, ami azóta hagyománnyá alakult 🙂

4 éves a blog

4 éves a blog
negyedik születésnapunkra a 600. bejegyzést is elkészítettük számotokra.

És mondanunk sem kell, ha december:

1000. lájkoló facebookon

1000. lájkoló facebookon
Fél év alatt elértük az 1000 lájkolót. Ez nagyon lelkesített minket 🙂

Formálódj adventben

Formálódj adventben
2017-ben akár a karácsonyfa alá is kerülhetett kis könyvecskénk: adventi és böjti írásainkból válogattunk sok szeretettel nektek.

Csapatépítő hétvégénk

Csapatépítő hétvégénk
Ránk igaz a mondás: ahányan vagyunk annyifelé… Viszont fontosnak tartottuk, hogy ne csak virtuális egységet alkossunk, hanem személyesen is egy csapattá kovácsolódjunk össze. Megtörtént 😉

Családi nap

Családi nap
… és a Családi Napon is feltűntünk

Adventi Blog-café

Adventi Blog-café
új helyszínen a régi hangulattal vártuk a karácsonyra hangolódókat szép képeslapokkal, akusztikus élőzenével és elgondolkodtató irodalmi részletekkel.

Jó a szó, TeSó! – posztpályázat

Jó a szó, TeSó! – posztpályázat
Posztpályázat – na ez is jó kis móka volt! Köszönjük, hogy részt vettetek rajta!

KRISz7

KRISz7
a csapat nagy része szolgált a KRISZ7-en…

Adventi naptár

Adventi naptár
Miért jött Jézus a világba? Erre a kérdésre kerestük együtt a választ a várakozás napjaiban.

Böjti egypercesek

Böjti egypercesek
Elindítottuk a Böjti egyperceseket. Általuk készülődtünk, tisztultunk…

2014 nyara egész mozgalmasra sikerült:

Alkotói hétvége

Alkotói hétvége
ezúttal a csapatépítés mellett az volt a cél, hogy működésünk alapszabályait meghatározzuk,s legfontosabb elveinket megfogalmazzuk magunk és mások számára. Így született meg a hitvallásunk.

TeSós falinaptár

TeSós falinaptár
Az évet egy közös projekttel zártuk: a fotók a tiétek voltak, az írások a miénk – ebből állt össze a 2016-os falinaptárunk!

TeSó blog Café

TeSó blog Café
2014-ben a KRISZ Lendületen kávéházat tartottunk. Mit is mondhatnánk: a kávé finom volt, a társaság elsőosztályú 🙂

3000!

Elértük a 3000 lájkolót facebookon!

2000. lájkoló facebookon

2000. lájkoló facebookon
Micsoda karácsonyi ajándékot kaptunk tőletek: 2000 lájkkal jeleztétek felénk, hogy támogattok, szerettek minket. Köszönjük szépen 🙂

Elindultunk!!!

Elindultunk!!!
Tervezgetés, ötletelés után 3 poszttal a tarsolyunkban belevágtunk a blogírásba 🙂

Böjti ige-percek

Böjti ige-percek
a Szentírás részletesebb, személyesebb tanulmányozására hívtunk a böjt 40 napja alatt.

Hangoló

Hangoló
Valami egészen különlegesbe vágtuk a fejszénket: az online tér lakói, a virtuális csapat megrendezte az első önálló offline rendezvényét: a Hangolót. Egészen magával ragadó élmény, hatalmas áldás volt – SDG

Alkotói hétvége

Alkotói hétvége
— ha augusztus vége, akkor TeSó szerkesztőségi pihi-weekend 🙂 Fontosnak tartjuk a személyes kapcsolattartást, ezért összegyűltünk ötletelni, alkotni, írni Nektek.

A TeSó blog szerzői, munkatársai

 baraeszti
Baranyi Eszter

Baranyi Eszter vagyok, 22 éves, Rákóczi-főiskolás. Valamikor közlékeny és szárnyaló, időnként hallgatag és botladozó. Néha a lelkem egy virágzó díszkert, de van, hogy csak sivár parlag. Kedvenceim a kisgyerekek, az irodalom, a kávé és a kaktuszok. Lenyűgöznek a művészfilmek, a klasszikus zenék és az utópisztikus szemléletek.

Újjászületésemkor kicsi és gyönge halként túl korán túl mély vízbe estem, és még ma sem könnyű a felszínen maradnom. Szolgálatból írok, beszélek és zongorázom, de gyakran ezek csak emberi erőlködések, és egyedül az isteni kegyelem az, ami előrevisz.

 balogbea
Dolenai-Balogh Beáta

Még keresem a helyem az életben, még nem találtam rá arra a valamire, amiben igazán jó vagyok.  Ezért a legtöbb cikkem valamilyen formában az álmaink, céljaink kereséséről, megtalálásáról és a megvalósításukról szól.

Érdeklődést és csodálatot vált ki belőlem bármi, ami  értéket hordoz, megérint, inspirál, jóra ösztönöz vagy segít másképp látni a világot. Nagy álmom, hogy olyan emberré váljak, aki valami hasonlót vált ki másokból. Emellett a legfontosabb törekvésnek azt tartom, hogy bármi is az, amire rátalálunk hivatásként, meg kell találnunk a módot, hogy Isten és mások szolgálatába állítsuk. Nem azért, mert kötelességnek tartom keresztyénként, hanem mert ebben érzem a szabadságot, ebben látom annak a lehetőségét, hogy elnyerhessem Isten áldását.

„Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!” (Zsoltárok 143:10)

 homgyula
Homoki Gyula

Huszonöt és a halál között. Olykor Sárospatakon, néha otthon. Máskor meg Középföldén, Westeroson vagy egyéb fantasy-világban. Azt mondják, állandóan be vagyok sózva – én meg nem értem, miről beszélnek. Addig így se nyugszok, míg nem láttam a sarki fényt. Istennel gyerekkorom óta hadakozok. Egyre többet akar… Én meg engedek neki. Mire ellenkezni? Amiről írok, azt átéltem. Magamat írom. Tapasztalásokat, élményeket, felfedezett igazság-mozzanatokat.

 kacsogeza
Kacsó Géza

32 éves vagyok. Nős, három kislány apja. Református lelkipásztor Bátyúban.
Gáton születtem és itt kezdtem a sulit. Majd a nagyberegi líceumba jártam 3 hosszú éven át. Debrecenben jártam teológiára, ami életem egyik legszebb időszaka volt.
Egyetem után ösztöndíjas diák voltam Amerikában.
Kárpátaljára hazatérve voltam: segédlelkész Bátyúban és környékén, főiskolai lelkész Beregszászban, vallástanár a nagyberegi líceumban, óraadó tanár a főiskolán (vallástöri) és a KRISZ alelnöke…
Majd újra külföld: Angliában szolgáltam 2,5 évig.
Aztán ismét hazajöttem. Bátyúban lettem lelkész.
Azóta itt élek és szolgálok a kárpátaljai valóságban.

 
Kiss Julianna

Amit csinálok: szépet meglátni tanítok, koncertezem, olykor írok.

Amit szeretek: olvasni, esőt hallgatni, órákat tölteni gyakorlással, zenehallgatással, a természetben két keréken vagy két plusz négy lábon. Meglátni az emberekben a szépet, Isten arcát.

Amit szeretnék: ha sosem nőne fel a lelkem mélyén élő gyermek. Ha mindig csillogó szemmel tudna rácsodálkozni a körülöttünk lévő apró ajándékokra — a fülemüle szavú tavaszi éjszakákra, egy furcsa alakú színes árnyékra, egy őszinte mosolyra.

Amit hiszek: ezeken keresztül mind Isten szól hozzánk és üzen: „Veled vagyok. Láss, érezz, szeress!”

 kocjuli
Kocsis Julika

Újságíró, rendezvényszervező vagyok. Tanulom az életet, a problémamegoldást, kitartást, a Fentiekben gyökerező, körülményektől független örömöt. Nagyon szeretem a zenét, Isten különleges ajándéka ez a csoda. Úgy gondolom, ebben az életnek nevezett izében a legbonyolultabb s néha legfájdalmasabb, mégis a legszebb, legfontosabb értékeket emberi kapcsolataink jelentik. Egyik fő célom, hogy megtanuljak jól szeretni, s ebben ki más lehetne a tanítómesterem, mint maga a SZERETET. Örülök, hogy itt vagy, olvasol, hogy írhatok Neked – és magamnak.

 zilreka
Laskoti Réka 

Aki vagyok: gyermek, testvér, feleség, beosztott lelkipásztor és a blog kiadványokért felelős szerkesztője.

Ahol felnőttem: Magyarország – Csongrád és Kecskemét. Ahol felnőtté váltam: Debreceni Református Hittudományi Egyetem – itt ismerkedhettem meg a párommal és rajta keresztül ezzel a hihetetlenül remek csapattal is.

Legjellemzőbb ismertetőjegyem: a nevetésem. Ezen felül szeretek rajzolni, sétálni, olvasni, kávé mellett nagyokat beszélgetni, alkotni, focizni és zenélni. Leginkább pedig ezzel a csapattal szeretek együtt dolgozni. 🙂

 laszoli
Laskoti Zoltán

Magamról szeretnék írni, túl az életrajzomon és életutamon. Arról, aki csak én vagyok. Azonban falba ütközöm, két kérdésbe, amikről nem én pattanok vissza először.
„Az vagyok valóban, aminek mondanak?
Vagy csak az, aminek magamat ismerem?”
Amíg nem tudom megválaszolni a kérdést, három pont köré állítom a gondolataimat.
Aki még nem voltam: tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, kipihent ember, mindentudó, nagytiszteletű úr, papbácsi
Aki már nem vagyok: dobozon belül gondolkodó, progresszív fundamentalista, beregszászi gimis, szerelmet kereső, szorongó, passzív agresszív, naiv.
Akivé válni szeretnék: élni és örülni tudó ember, közösségépítő, házas, megbízható, együttérző, bibliaolvasó, motiváló
Tarts velem, ismerjük meg együtt magunkat a kommunikációban!

 maronelli
Marofejeva Nelli

Marofejeva Nelli, Nelcsi, Mazsola, de valakinek akár Nelli Fedorivna is. Szeretem, hogy mindenkinek van egy neve számomra.
25 éves, tanár, akit néha a diákjai tanítanak. 🙂 Jelenleg Kijevben lakom, távol a saját közösségemtől, barátaimtól és megszokott komfortzónámtól. Ez sok mindent megváltoztatott bennem, erről majd igyekszem írni is. Szeretem a zenét és a hangszereket, a jó könyveket, a jó és a kevésbé jó embereket, valamint a provokáló beszélgetéseket. Izgalommal tölt el, hogy megoszthatom veletek a gondolataimat, és kíváncsian várom, miről írnak majd a többiek, akik között vannak barátok, ismerősök, tiszteletes urak, és számomra még ismeretlen emberek egyaránt. Előre érzem, hogy nagyon izgalmas lesz, ami itt fog történni!

 
Molnár-Kovács Dorka

5 szóban rólam: keresztyén, feleség, PhD-hallgató, tanársegéd, blogger.
5 munka, amit rendszeresen végzek: egyetemi oktatás, tudományos kutatás, tárlatvezetés egy galériában, blogolás, design-munkák.
5 szóban az életfilozófiám: Szeretnék minden nap jobb lenni.
5 hely, ahol otthon vagyok: Beregszász, Debrecen, Newport, Beregrákos, Csongor.
5 tulajdonságom: lelkes, vidám, aggodalmaskodó, türelmetlen, tudatos.
5 dolog, amit szeretek:  amerikai late night show-k, futás, self-help könyvek, kávé, utazás.
5 dolog, ami fontos nekem: Isten, család, Kárpátalja, a fejlődés, a TeSó blog.

 menyus
Nigriny-Demeter Adrienn

Nigriny-Demeter Adrienn (Menyus) vagyok. A Kárpátaljai Keresztyén Diakóniai Jótékonysági Alapítvány koordinátoraként, valamint pályázatíróként dolgozom Beregszászban. Szeretem a rugalmas munkaidőmet, mert így megengedhetem magamnak, hogy a munkám mellett sok egyébbel is foglalkozzam. Isten kegyelméből fantasztikus család áll mellettem, Beregszászban élünk. Amikor dühös vagyok a világra, festek. A TeSó blog hasábjaira elsősorban filmajánlókat írok.

 olasztimi
Olasz Tímea

Hivatásom: segítőtárs. Munkámat tekintve fiataloknak mutatok utat a világban, illetve hitoktatóknak segítek gyermeknyelvre fordítani a Bibliát. Ha gitárt adsz a kezembe, Isten trónjához segítem a szívedet. Kereshetsz, ha játékra van szükséged, ha nincs kivel teáznod, vagy ha hangosan szeretnél gondolkozni… Itt és most az a célom, hogy elindítsak pár gondolatfonalat, amit tovább lehet gombolyítani. Élj a lehetőséggel, és oszd meg velem, mire jutottál! Kíváncsi vagyok rád.

 
Pallay Ferenc

Pallay Ferenc vagyok, 26 éves, református keresztyén és magyar. Kárpátaljai kozmopolita: Nagyszőlős, Tiszakeresztúr, Beregszász, Ungvár. Életem betűszavakban: BMG, UNE, KMF, UREGY, FRIGY, ELTE. Jelenleg Budapesten dolgozom szoftverfejlesztőként. Hatalmas Forma-1 rajongó vagyok. 🙂 A TeSó blog webszerkesztőjeként dolgozom.

 pappadri
Papp Adrien

Papp Adriennek hívnak. Az életem: hit és kételkedés; barátok, nyüzsgő közösségek és egyedüllét; örömök és félelmek; pörgés és csönd; gyerekesség, őrültség és komolyság; nevetés és könnyezés; lángolás, álmodozás és pislákolás; művészet, könyvek iránti rajongás; szeretet és hiszti furcsa keveréke, melyet minden pontján átsző a csodálkozás és hála amiatt, hogy az életem mekkora ajándék Istentől.
Ezekből tevődöm valahogy össze én. Nem tudom hogyan, s néha azt sem, hogy miért, de vagyok, élek és mindez nem véletlen.

Sárközi Andrea

Papíron huszonéves, odabent 8 és 80 egyszerre. Nincs hosszútávú, stabil munkám, az egyetlen szilárd terület a pedagógia világa. Ezen belül néha hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztatok, néha élménypedagógiával vagy szexuális neveléssel foglalkozom, néha egyetemen dolgozom, néha pedagógusképzést tartok, vagy egyszerűen csak besegítek valahol valamibe, amiben értéket, lényegi dolgot találok.

Állítólag örök csavargó, szerintem viszont az időm nagy részét a fejemben töltöm, az meg eléggé egyhelyben van. Azért az igaz, hogy ha utazhatok, írhatok, főzhetek, a legjobb barátaimmal lehetek, és közben még a Jóbarátok is megy a háttérben, akkor elég boldog vagyok.

Istenben azt szeretem a legjobban, hogy mindig elképesztő kalandokba küld, és folyton felemel, de azért közben jó sokszor összetör, hogy sose feledjem: az alázat az egyik legfontosabb érték, amit életem végéig szeretnék megőrizni.