„A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (János 10,10)

Nem véletlenül vannak dolgok az életünkben, amelyek akár éveken keresztül is problémát, belső harcot jelentenek számunkra. Lehet, hogy gyenge az önbizalmad, félénk vagy épp túl kritikus vagy, esetleg folyton túlzásba viszed az aggodalmaskodást. Mindenkinek van valami, amivel meg kell küzdenie ahhoz, hogy betöltse Istentől kapott rendeltetését, és talán épp ezáltal megismerhesse önmagát Krisztusban. Mert ha kicsit mélyebbre ásunk és megtudjuk, hogy Isten milyennek lát bennünket, akkor a Sátán már nem tud minket becsapni buta hazugságokkal, és  rájövünk, hogy nincs olyan, hogy „reménytelen eset vagyok”, „semmihez sem értek” vagy „én mindent csak elrontani tudok”…

Egy biztos: Isten nem két lábon járó selejteket teremt, hanem felfedezésre váró lehetőségeket. De nem mellékel az életünk mellé egy teendőlistát, amit ha gondolkodás nélkül teljesítünk, akkor mindent jól csináltunk. Ellenkezőleg: hagyja, hogy mi magunk járjunk utána és derítsük ki, kik is vagyunk valójában, és megtapasztalhassuk, hogy az Ő ereje a mi erőtlenségünk által mutatkozhat meg az életünkben.

Dr. Caroline Leaf Tehetség vagy! című könyvében megismert gondolkodásmódja máig hatással van arra, ahogyan önmagamra tekintek, és hiszem, hogy még nagyon sokakra ugyanilyen hatással tudnak lenni a szavai, ezért most megosztok tőle néhány gondolatot:

„Isten tudatosan szeretetből és a szeretete által teremtett és formált téged azért, hogy ezt a szeretetet te is kifejezd és továbbadd!”

„Isten örökkévaló és végtelen. Megajándékozott téged is gondolkodásának egy apró darabjával, hogy betöltsd azt a célt, amit eltervezett neked. Mindannyian különösen sikeresek lehetünk!”

„Az Igazi siker az, ha Isten rád szabott célját meg tudod valósítani az életedben azzal a tehetséggel, amit Ő adott neked.”
„Te csak saját magad lehetsz! Igazi személyiséged Isten dicséretére és szeretetére lett alkotva.”

„Ha használod azt, amit Isten adott neked, , azzá válsz, amivé eltervezett: isteni természetű emberré.”

 „Nem azért születtél, hogy kínlódj! Úgy lett megalkotva az agyad, hogy egy különleges alkalmazási sorrend szerint működön. Ha megleled ezt a sorrendet, akkor egyedülálló képességeket szabadíthatsz fel magadban.”

„Hidd el, a saját tehetséged több, mint elég! Ha felfedezed egyedi tehetségedet és annak szerkezetét, kiegyensúlyozott és szabad emberként élhetsz.”

„Add át magad Istennek, akkor fel tudod szabadítani igazi énedet, tehetségedet, és az örökkévalóság benned működő részét! Ne futamodj meg, hanem fogadd el Krisztus szeretetét!”

Dolenai-Balogh Beáta

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .